[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jean-Pierre Beltoise - Viquipèdia

Jean-Pierre Beltoise

De Viquipèdia

Jean Pierre Maurice Georges Beltoise . Pilot de Fórmula 1 nascut el 26 d'abril del 1937 a París (França).

Ja abans d'iniciar la seva carrera a la Fórmula 1, Beltoise ja havia guanyat en nomes tres anys un total d'onze títols nacionals de motociclisme. Després de passar per les categories inferiors Fórmula 3 i Fórmula 2 , fou contractat per l'escuderia Matra per començar a la Fórmula 1 a la temporada següent 1967. Va debutar al Gran Premi de Mònaco, i, aquesta temporada va aconseguir ser segon al Gran Premi de Holanda.

Al 1969 va fitxar per l'escuderia Tyrrell, compartint equip amb Jackie Stewart. A aquesta temporada va aconseguir de nou el segon lloc, encara que aquesta vegada fou al Gran Premi de França.

Al 1971 conduint de nou per Matra a Buenos Aires, es va veure implicat en un greu accident que va significar la mort de Ignazio Giunti, fet pel que li van retirar la llicencia per un temps.

Al 1972 va tornar a la Fórmula 1 amb l'escuderia BRM guanyant el Gran Premi de Mònaco sota una intensa pluja. Es va retirar a finals de la temporada de 1974 despres de fer un nou segon lloc al Gran Premi de Sud-Àfrica.

Després de la seva retirada va estar lligat fent proves per a Ligier. Anys més tard va competir en curses de turismes a França, arribant a guanyar dos cops el Campionat de França amb un Alpine - Renault.

[edita] Palmarès

  • Millor classificació en el campionat del món : 5è (1969)
  • Punts aconseguits al campionat del món : 77
  • Curses : 88
  • Victòries : 1
  • Podis : 8 (1 primer, 3 segons i 4 tercers)
  • Voltes ràpides : 4

[edita] Enllaços externs