[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Discussió:Jaume el Conqueridor - Viquipèdia

Discussió:Jaume el Conqueridor

De Viquipèdia

Crec que hi ha un bon cacao amb els reis. A veure, anem a Jaume I, anem a l'enllaç de Precedit per Pere II, alehores li donem a Precedit per Jaume I, és a dir, que hi ha un bucle. De la mateixa manera, si anem al successor de Jaume I, Pere III, ens diu que Pere III va succedir a Alfons III. Hi ha un error, o estic liant-me a mi mateix. En cas d'error, per favor, algú ho pot corregir, és que no dispose de les dades correctes. [[Usuari:Makinal|Makinal].

Em sembla que en tinc la culpa pel fet que els mateixos personatges tenien diferents números segons d'on fossin reis o comptes. He traslladat les pàgines de l'anglès on deuen tenir altres referències i les he barrejat. Total: no ens sortiria a compte posar-los pel pseudònim (el conqueridor, per exemple) enlloc de pels números? Si no arreglo el que hi ha ara és per què sóc el primer en tenir-ne el cacau. Llull 05:27 1 oct, 2004 (UTC)
Amb això del nombre dels reis s'ha d'anar alerta, per exemple a Mallorca es va batre moneda amb el nom dels seus reis, però aquest, que molts ho son d'Aragó també, o d'Espanya, duen la numeració pròpia de Mallorca. Un altre exemple: es sol dir: "Carlos I de España, i V de Alemania", amb la qual cosa queda ben patent, que quan els espanyols parlen del seu rei és Carles I, i quan ho fan els Alemnays, diuen Carles V, amb tot ser la mateixa persona. Plàcid Pérez Bru 08:11 14 mai, 2005 (UTC)


Taula de continguts

[edita] Data de la imatge

La imatge de la coronació posa una data, que, lògicament no pot ser la de la coronació (al 13), però tampoc la d'una posterior coronació. Si es la data en la que es va fer l'estampa, s'hauria d'aclarir.--Arnadí 12:47 22 nov, 2004 (UTC)

M'he llegit el primer paràgraf i he vist això d'haver estat enganyat per copular que és una llegenda molt famosa per als nins, però no pot ser que això figuri com a un tall de la seva bibliografia. Si algú hi entén hauria de fer-hi neteja. Rata de Biblioteca 07:28 14 mai, 2005 (UTC)

  • Pot ser que aquest paràgraf, que fa referència al seu pare, sia una llegenda, en tal cas s'haurà de treure, però vull fer constar, jo ho vaig posar, que hi ha un enllaç al mateix article a una pàgina que ho diu com a cosa certa, també ho mantenen altres autors seriosos, per exemple jo ho vaig sentir a dir per la ràdio a Pancracio Celdrán, i per això ho vaig posar. Pel que fa a la data de la imatge, o estan malament les dates de naixement i mort del rei, o ho està la de la imatge. Pàcid 80.58.40.172 07:40 14 mai, 2005 (UTC)

Com indico a la discussió de la imatge, sembla que es tracta d'una representació de Jaume II de Mallorca. --Xcaballe 13:45 29 jul, 2005 (UTC)

[edita] Escut del País Valencià

L'escut que surt associat és, segons indica, el del País Valencià... és per tant l'escut que ha de sortir aquí? --Xcaballe 13:38 29 jul, 2005 (UTC)

Sí, és igualment un escut dels Reis d'Aragó, encara que actualment siga l'emblema de la Generalitat Valenciana. El mateix passa amb l'escut de Catalunya, que també ho és. N'hi ha un altre, utilitzat a partir d'Alfons el Magnànim, que es tracta d'un escut amb els quatre pals, coronat, i sostingut per dos dracs alats als respectius costats. --Joanot Martorell 14:03 29 jul, 2005 (UTC)
Bé, m'imagino que s'aplica el mateix criteri de ficar un retaule de Jaume II a l'article de Jaume I. --Xcaballe 16:18 29 jul, 2005 (UTC)

[edita] Escut

Sobre l'escut, vegeu a la Vikipèdia l'article Cimera del Casal de Barcelona. D'altra banda, he llevat la referència a la infeudació de Jaume II de Mallorca al seu germà Pere perquè no és cert que l'hagués inclosa Jaume I en el seu testament.Usuari:Antoni I. Alomar 18:32 1 jun, 2006 (UTC)

[edita] Infants

Els infants de la taula no són ordenats per ordre de naixement. Es pot veure l'ordre correcte a la mateix Wikipedia [[1]].Usuari:Antoni I. Alomar 18:40 1 jun, 2006 (UTC)

[edita] Nom de la pàgina?

Aquesta pàgina no s'hauria de dir Jaume I el Conqueridor, com a entrada principal?

No, es un conveni que ja vam adoptar fa temps. El problema és que en Jaume I no passa res, però hi ha altres reis, com Alfons el Benigne, que és Alfons II de València, III de Catalunya, i IV d'Aragó. En aquests casos no sabiem quina numeració ficar-li, per tant vam decidir que, per evitar problemes, sempre ficaríem el nom de l'article com el nom + malnom del rei. --Makinal 15:43, 19 oct 2006 (UTC)
Desconeixia això, però tot i això, en el cas de Jaume I, com que és I de tot arreu, es podria haver posat. Amb els altres, es podrien crear les redireccions corresponents, per exemple "Alfons II de València" i "Alfons II de Catalunya", etc... --Jordi_G (parlem-ne) 18:38, 19 oct 2006 (UTC)
Si vas a Alfons II veuràs redireccions depenents del territori. 81.32.208.229 20:51, 19 oct 2006 (UTC)
Això de que no se sabia quin numeral posar no és del tot correcte, hi ha que dir-ho clar, no es va voler posar el numeral aragonès, que és el correcte, i com tampoc no es va poder posar el numeral català, que era el que hi havia a les primeres versions dels articles, es va optar per no posar-ne cap. Ací hi ha una llarga discussió sobre això amb enllaços a les discussions on es va prendre la decisió, i en la que no es va arribar a cap acord nou. --Andarella 19:36, 19 oct 2006 (UTC)
Hi ha una pàgina de discussió on tot això ja està discutit. Ara no recorde a on està però ho pots buscar vam estar com dos mesos discutint-ho. Un dels problemes del que tu proposes és que clar, a aquell que ve a buscar i descubreix que els noms dels reis van amb nom+malnom, pot desconcertar-lo molt que alguns reis van així, altres nom+numeracio+regne, altres nom+numeració+regne, etc. És a dir, en poques paraules, que no tenir un estandard pot derivar en molts mal de caps pels usuaris. I tot això s'incrementa si ho extrapolem per reis d'altres corones (com la castellana, que encara hi ha més merdé). --Makinal 19:38, 19 oct 2006 (UTC)

L'aragonès no és el correcte. Depèn del territori on és citat. Si mires documentació medieval escrita per les corts catalanes veuràs que no fan servir la mateixa numeració que els aragonesos. De manera paral·lela a quan per exemple els castellans parlaven de Carles I i els alemanys del V. Cada territori ho diu amb un numeral diferent i cap és més correcte que cap altre. Per això la pràctica totalitat de la bibliografia catalana (i ja pots mirar en enciclopèdies publicades a Catalunya) fan servir els numerals catalans. 81.32.208.229 20:48, 19 oct 2006 (UTC)

Que a cada regne s'utilitzava el seu numeral ho sé perfectament, però ni açò és un sol regne ni estem a l'edat mitjana, açò és una enciclopèdia general, i actualment el numeral aragonès és el més important del dels reis de la Corona d'Aragó, i el que arreu s'utilitza. El que passa és que açò és la Viquipèdia en català, i no la Viquipèdia de Catalunya, però sovint alguns ho obliden.
De tota manera açò ja es va discutir i no vam arribar a cap acord, repetir-ho ara no paga la pena, i com molt bé se sol dir, açò no és un fòrum. --Andarella 22:05, 19 oct 2006 (UTC)
Si a Catalunya, on hi ha més de la mitat de catalanoparlants, es fa un ús exclusiu de la numeració catalana, sent l'altra ignorada i tinguda com a no existent per a la majoria de la població catalana, menysprear-la i dir que és incorrecta i que l'altra és la correcta em sembla no tocar de peus a terra. 81.32.208.229 23:02, 19 oct 2006 (UTC)
Estic d'acord en Andarella que tornar a discutir açò és una pérdua inutil d'energia: en el seu moment ja ho vam discutir. De totes formes no puc aguantar-me la rèplica a l'usuari anònim que ens escriu: Està bé això que dius de la numeració catalana i tal, però pensa que molts reis també difereixen en la numeració mallorquina i valenciana, i en la Viquimèdia en català hi ha moltíssims viquipedistes mallorquins i valencians (m'atreviria a dir que gairebé la meitat dels col·laboradors). És per això que no és del tot agraciat fer el que l'usuari anònim comenta. --Makinal 16:23, 20 oct 2006 (UTC)
Jo no sé què diu l'anònim que no sigui agraciat. L'anònim no diu que s'hagi de posar la numeració catalana. L'anònim troba molt encertat i recolza que no hi hagi cap per tal que mallorquins, valencians i catalans no es trobin en numeracions rares. El que no accepta l'anònim és que es digui que la numeració catalana és menys correcta que l'aragonesa i que aquesta és la que hi hauria d'haver, perquè és rotundament fals. 81.32.208.229 16:35, 20 oct 2006 (UTC)
Doncs he d’aclarir-li a l’usuari anònim el que jo he dit, que la numeració aragonesa és la correcta per a una enciclopèdia universal, com és la Viquipèdia en català, el que no implica que la numeració catalana no siga correcta en altres indrets exclusivament catalans. El per què els catalans sou els únics que utilitzeu actualment una numeració exclusiva és un altre tema que no ve ara al cas. --Andarella 16:51, 20 oct 2006 (UTC)
Bé, propose que deixem ja aquest debat estèril i ens dediquem a fer coses més productives. --Makinal 21:32, 25 oct 2006 (CEST)

[edita] Mapes

No creieu que seria del tot il·lustratiu afegir un parell de mapes amb l'extensió dels territoris de la Corona d'Aragó a l'arribada de Jaume I al tron i a la seva mort? --quirinus χρυσοχαίτας (discussió) 14:39, 12 feb 2008 (CET)

Aixó estaria molt bé. També es podria posar un mapa amb la partició de la corona amb el seu testament --Enric Naval (discussió) 15:21, 12 feb 2008 (CET)

[edita] Aurembiaix

Traslladat de Ajuda:Pàgines de discussió. --V.Riullop (parlem-ne) 17:33, 6 juny 2008 (CEST)

A l'entrada "Jaume I" de la vostra enciclopèdia "Viquipèdia", s'esmenta un personatge: "Aurembiaix d'Urgell" ,amistançada del comte-rei . Es diu que és filla de "Guerau de Cabrera". Error. Aurembiaix d'Urgell és filla d'Ermengol d'Urgell i d'Elvira de Sellent. Informació GEC, HISTÒRIA DE CATALUNYA, V. IV, ED. 62 i articles sobre Aurembiaix d'Urgell a Google.Precisament els Cabrera li van arravatar diverses vegades l'herència.

Assumpció Cantalozella.el comentari anterior sense signar és fet per 88.0.147.95 (discussió • contribucions) 16:17, 3 març 2008.