[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

James "Sawyer" Ford - Viquipèdia

James "Sawyer" Ford

De Viquipèdia

James "Sawyer" Ford, personatge de la sèrie nord-americana Lost interpretat per l'actor Josh Holloway.

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

Estafador i de "bona vida", ha dedicat la seva vida a buscar a l'home que va arruïnar la seva família. Torna d'Austràlia després d'assassinar a un home que suposadament era qui ell buscava. El nom veritable d'aquest personatge no és Sawyer sinó James Ford, però assumeix el nom de l'assassí dels seus pares. Després de l'accident d'avió es dedica a recollir tots els objectes útils que troba abandonats entre l'equipatge per a així poder intercanviar-los amb la gent. Tot i la seva actitud rude i egoista, és capaç de tenir subtils gestos de generositat. Al costat de Jack Shephard i Kate Austen conformen un explosiu triangle amorós. Una peculiar qualitat, és que gairebé sempre sol dirigir-se als altres amb "simpàtics" àlies. És un dels personatges que crea controvèrsia.

[edita] Història

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

Mentre la resta de supervivents s'agrupa per a tractar de sobreviure Sawyer roman al marge de tots ells. Per a ell el més important és sobreviure i tracta de fer-se amb tot el material de supervivència i menjar possible, fins i tot robant si és necessari. No vol compartir res amb ningú i sol fer intercanvis amb els altres supervivents. Té constants frecs amb els altres i l'única persona per la qual sent certa estima és per Kate doncs sembla ser l'única que l'entén.

Es descobreix que James "Sawyer" Ford va prendre el nom de la persona que va estafar a la seva mare, seduint-la per a més tard robar els diners al seu marit. Quan el pare de Sawyer es va adonar del que havia fet la seva dona va anar a casa seva i la va matar disparant-li un tir, moments després ell es va suïcidar, James, que era un nen i estava amagat sota el llit, ho va escoltar tot. Va escriure una carta dirigida a l'estafador dient-li que aniria a matar-lo per haver destruït la seva vida. Des de llavors guarda aquesta carta, esperant el dia que pugui matar-lo, i ho assoleix en el capítol 3x19.

Sent ja adult i havent de retornar uns diners a uns "matons" empra la mateixa tècnica que el culpable de la mort dels seus pares. Sedueix a una dona per a aconseguir els seus diners. D'aquesta forma es va converteix en el que més odiava. Des de llavors es guanya la vida així.

Una de les dones que estafa aconsegueix dur-lo a la presó. Estant allà ella el visita per a dir-li que han tingut una filla, concebuda mentre estava portant a terme l'estafa, de la qual ell en un principi renega. Sawyer aconsegueix sortir de la presó obtenint, mitjançant enganys, informació d'un pres per a les autoritats. A més rep una recompensa que destina anònimament a la seva filla.

El motiu pel qual el personatge estava a Sidney és perquè creia saber el parador de l'autèntic Sawyer. Acudeix llavors allà per a matar-lo, però finalment l'home en qüestió resulta ser un deutor dels que li havien passat la informació. Sawyer descobreix massa tard que l'han utilitzat ja que ja havia disparat a l'home que finalment mor.

La seva relació amb Jack Shephard, el metge de l'illa i un dels líders del grup, és molt difícil perquè els seus caràcters xoquen constantment. Ambdós estan interessats per la mateixa noia i no suporten que l'altre els digui el que ha de fer.

Al final de la primera temporada va intentar salvar al fill de Michael (Walt) de ser raptat pels Altres sense aconseguir-ho i rebent un tir a l'espatlla. Durant la seva convalescència, estant semi-inconscient va reconèixer que estimava a Kate.

[edita] Curiositats

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

  • Els actors que actualment interpreten a Hurley i Charlie va provar també d'interpretar al personatge de Sawyer.
  • L'actor Josh Holloway va rebre el guió per a l'audició un dia abans de presentar-se al casting, ell a l'equivocar-se en el seu diàleg va donar una puntada de peu a una cadira. Aquest gest va agradar molt als directors perquè van pensar que encaixava amb el personatge de Sawyer i finalment li van donar el paper.
  • L'actor va pensar que el seu personatge moriria de seguida a causa del mal caràcter del personatge; no obstant això, s'ha convertit en un dels personatges més famosos.

[edita] Veu en espanyol