[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

James Bruce - Viquipèdia

James Bruce

De Viquipèdia

Retrat de James Bruce
Retrat de James Bruce

James Bruce de Kinnaird, (14 de desembre de 1730, Kinnaird, Stirlingshire, Baixa Escòcia - 27 d'abril 1794) va ser un escolta i geògraf escocès.

Va estudiar al col·legi d'Harrow, on va realitzar treballs en llengües clàssiques, després va completar els seus estudis a la Universitat d'Edimburg, es va casar en 1753 amb Adriane Allan que va morir a l'octubre de 1754, nou mesos després del seu matrimoni.

Al 1758, amb la defunció del seu pare, hereta el títol nobiliari de Kinnaird.

Viatger incansable, va estar més de dotze anys a la recerca de les naixents del Nil Blau. Per la seva capacitat lingüística va ser anomenat cònsol britànic a Alger, el que li va servir per visitar països africans com Abissínia (actual Etiòpia), de la qual es va emportar un antic exemplar del Kebra Negast i el Llibre d'Enoc, temps després tots dos escrits a mà van ser donats a la biblioteca Bodleiana d'Oxford.

Al llibre La recerca del Sant Greal de Grahan Hancock es deixa entendre que el veritable motiu de James Bruce de visitar Etiòpia era investigar sobre si realment ells tenien l'Arca de l'Aliança per a l'Orde dels maçons Escocesos.[1]

L'abreviatura Bruce s'empra per indicar a James Bruce de Kinnaird com a autoritat a la descripció i classificació científica dels vegetals, i la llista de spp. assignacions a uns certs autors per IPNI

[edita] Referències

  1. Llibre:La recerca del Sant Greal de Grahan Hancock.

[edita] Enllaços externs

Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies