[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Invertebrat - Viquipèdia

Invertebrat

De Viquipèdia

Invertebrat és un terme encunyat per Jean-Baptiste Lamarck per a descriure qualsevol animal sense columna espinal. Per tant, inclou tots els animals excepte els vertebrats (peixos, amfibis, aus, rèptils i mamífers).

Lamarck dividí aquests animals en dos grups, els Insecta i els Vermes, però avui en dia estan classificats en més de 30 fílums, des d'organismes simples tals com esponges o platyhelminthes fins a animals complexes com artròpodes o mol·luscs.

Com que els invertebrats inclouen tots els animals excepte un grup determinat, els invertebrats formen un grup parafilètic, però tot i que no formen un "grup natural" (és a dir, monofilètic), "invertebrat" és encara un terme àmpliament usat. Això demostra la parcialitat de la societat i de la zoologia en favor dels animals més grans i complexes, i més propers als humans. Així, hi ha relativament molts científics (i molts diners disponibles per a l'estudi de) que estudien els vertebrats, però molts menys que estudien els invertebrats, malgrat que aquests últims són el 97% de totes les espècies animals.

Per una llista completa d'animals considerats invertebrats, vegeu animal. Tots els fílums llistats són invertebrats junt amb dos dels tres subfílums dins el fílum Chordata: els Urochordata i Cephalocordata. Aquests dos grups, a més de tots els altres invertebrats coneguts, només tenen un nucli de gens Hox, mentre que els vertebrats l'han duplicat més d'una vegada.

[edita] Enllaços externs