[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Illes Ryukyu - Viquipèdia

Illes Ryukyu

De Viquipèdia

Nansei-shotō
南西諸島
Bandera Ryukyu
Informació
Capital: Naha
Població


 - Total
 - Densitat de població


1.318.218 h. (2005)
580 hab/km²

Superfície 2.271 km²
Governador Keiichi Inamine
Idioma japonès, ryukyu
Himne
Website []
Mapa Ryukyu

Les Illes Ryukyu (琉球列島 Ryukyu-rettō, pronunciat Lewchew o Luchu) o Illes Nansei (南西諸島 Nansei-shotō "illes del sudoest") són un arxipèlag situat al sud-oest de l'illa de Kyushu, al Japó. Constitueixen la major part de la prefectura d'Okinawa. La capital és Naha.

Taula de continguts

[edita] Geografia física

Són 83 illes, 48 de les quals deshabitades, que s'estenen uns 1 100 kilòmetres tot formant un gran arc des de Kyūshū, al nord, fins a Taiwan, al S, i constitueix el límit est de la mar de la Xina Oriental. La majoria de les illes grans són volcàniques (15 volcans actius) i les petites, coral·lines. El clima és subtropical humit.

[edita] Població

La població de l'arxipèlag és resultat de migracions prehistòriques des del Japó i des de la Xina, presenta caràcters somàtics diferents dels japonesos. Llur llengua, el ryukyu (amb nombrosos dialectes), és classificada dins el japonès, però en difereix força i, de fet, no hi ha comprensió mútua. La importància donada al parentiu ha condicionat llurs poblaments i llur religió, centrada en el culte als avantpassats, associat al budisme i a pràctiques ancestrals anàlogues a les japoneses.

[edita] Economia

Hi ha conreus de canya de sucre, moniato, arròs, i pinya tropical. S'exporta sucre i pinya. també hi ha indústria tèxtil, i darrerament, turisme.

[edita] Història

Proposta de bandera nacional del govern de Ryukyu el 1950
Proposta de bandera nacional del govern de Ryukyu el 1950

Antigament fou un regne independent, però fou ocupat per la Xina en el segle VII aC. Va restar sotmesa als xinesos fins al 1609, en què fou envaïda pels japonesos i el 1879 foren annexades definitivament al Japó dins la prefectura d'Okinawa i s'abolí la monarquia. Quan acabà la Segona Guerra Mundial, de la qual en fou teatre d'operacions, l'arxipèlag fou ocupat militarment pels Estats Units el 1945, que l'administraren fiduciàriament d'acord amb el tractat de San Francisco de 1951, i feren d'Okinawa una poderosa base militar. Prèviament, el 25 de gener del 1950 el govern de les illes havia proposat la independència i una bandera nacional, que no fou acceptada pels Estats Units. El 1953 la part septentrional (Amami) va ser retornada al Japó, i la resta el 1972.