[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Il matrimonio segreto - Viquipèdia

Il matrimonio segreto

De Viquipèdia

Il matrimonio segreto

Títol original: Il matrimonio segreto
Llengua original: Italià
Gènere: opera buffa
Música: Domenico Cimarosa
Llibret: Giovanni Bertati
Font literària: The Clandestine Marriage de George Colman i David Garrick
Actes: tres
Època de composició:
Estrena: 7 de febrer de 1792
Teatre: Teatro di Corte de Viena
Estrena Liceu:
Personatges:

Il matrimoni segreto és una òpera amb música de Domenico Cimarosa. El llibret, basat en The Clandestine Marriage de George Colman i David Garrick, va ser escrit per Giovanni Bertati. Va ser estrenada a Viena, el 7 de febrer de 1792.

Un exemple molt popular d'opera buffa al seu dia, ja no és interpretada amb freqüència. El llibret es basa en el format estàndard de situacions impossibles i final feliç. Sense exhibir la profunditat de les òperes de Mozart, l'obra és un bon exemple d'opera buffa del segle XVIII.

L'estrena va ser molt reeixida, fins al punt de que Leopold II ordenava que el sopar fos servit als actors i la repetició completa de l'obra aquell mateix vespre; un esdeveniment únic en la història de l'òpera. L'obra fou representada àmpliament per tota Europa durant la vida del compositor i també posteriorment. Més tard seria una de les favorites de Verdi.

L'òpera comprèn una sèrie d'àries, duets i trios intercalats i connectats pel recitatiu. La influència de Mozart és evident en els finales de cada acte amb un conjunt de vibrants estesos que impliquen tots els cantants.

[edita] Vegeu també