[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

IES Can Vilumara - Viquipèdia

IES Can Vilumara

De Viquipèdia

Coordenades: 41° 21′ 46.16″ N 2° 6′ 15.26″ E

Edifici principal de l'antiga fàbrica de Can Vilumara
Edifici principal de l'antiga fàbrica de Can Vilumara

L'institut d'ensenyament secundari "Can Vilumara" de l'Hospitalet de Llobregat, rep el nom del cognom d'una família de moliners i seders del segle XVII provinents del Pont de Vilomara.

Part de la família es va traslladar a Manresa a on hi van construir fabriques de seda. Els descendents tenien fàbrica a Barcelona, però amb l'obertura de la part alta de l'avinguda Diagonal, la van haver de traslladar a Cornellà i un altra a L'Hospitalet de Llobregat. Francesc Vilumara i Bayona va fer construir la fàbrica que va començar a funcionar a principis del segle XX, exactament el 1907 i era coneguda amb el sobrenom de "Les Sedes".

Als anys setanta i vuitanta un grup de polítics van voler enderrocar la fàbrica per fer-hi un espai verd, però es van trobar a molta gent que la volia conservar i després d’un llarg enfrontament la fabrica es va preservar i temps més tard es va construir l'institut.

Abans l'institut depenia de l'IB Mercè Rodoreda, al cap d'uns anys l'institut es va fer independent i que juntament amb l'institut de formació de l’Hospitalet van ocupar les instal·lacions de la fàbrica.

L'any 1995 aquests dos centres s'ajunten i l'IB Vilumara i l'institut de formació professional de l'Hospitalet es converteixen en l'IES Can Vilumara.

[edita] Enllaços externs

Biografia de la família Vilumara

[edita] Enllaços de l'Institut