[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Iñaki Urdangarín - Viquipèdia

Iñaki Urdangarín

De Viquipèdia

Iñaki Urdangarin Liebaert (Zumárraga, Guipúscoa, 15 de gener de 1968) és un ex jugador de handbol i espòs de la Infanta d'Espanya i Duquessa de Palma de Mallorca Cristina de Borbó. Té tractament d' Excelentíssim Senyor.

Va jugar professionalment en la secció d'handbol del Futbol Club Barcelona durant 14 temporades, entre 1986 i 2000. Va ser internacional per la Selecció d'handbol d'Espanya en tres jocs olímpics, contribuint a la consecució de dues medalles de bronze en els Jocs Olímpics d'Atlanta 1996 i Sydney 2000, a més d'una medalla de bronze en un Europeu. En l'any 2000 es va retirar de la competició.

En 1997 es va casar amb la infanta Cristina de Borbó a Barcelona, ocasió per la qual el Rei va concedi-la el títol de Duquessa de Palma de Mallorca. Han tingut quatre fills que ocupen els llocs del setè al desè en el ordre de successió al Rei Joan Carles I. Com anècdota es pot dir que va conèixer la Infanta Cristina durant els Jocs Olímpics d'Atlanta a través del llavors porter de Waterpolo Jesús Rollán.

Taula de continguts

[edita] Trajectòria com jugador d'handbol

[edita] FC Barcelona

  • Títols internacionals:
  • Títols nacionals:

[edita] Selecció espanyola

Va ser 154 vegades internacional amb la Selecció espanyola, amb la qual va participar en 9 grans esdeveniments internacionals:

[edita] Enllaços externs