[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Friends - Viquipèdia

Friends

De Viquipèdia

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

Friends és una sèrie de televisió nord-americana, creada per Marta Kauffman i David Crane i que es va emetre per vegada primera el 22 de setembre de 1994 a la cadena NBC. Tracta sobre la vida d'un grup de joves que resideixen a Nova York que volen passar-ho tan bé com sigui possible, tant en els bons com en els dolents moments de les seves vides, però amb una crítica còmica als temes més transcendentals de l'actualitat. Immediatament després de l'èxit al seu país, va començar la seva difusió per tot el món amb els mateixos resultats. La sèrie té deu temporades d'uns 24 capítols cadascuna. Una vegada finalitzada es roda Joey, un spin of sobre la vida del personatge homònim a Los Àngeles.

[edita] Protagonistes

Aquests són el sis amics de la sèrie friends:

Ross Geller, David Schwimmer, paleontòleg: és el germà de Mònica. Ross va deixar el basket per la seva carrera, i començà treballant en un museu però va haver de deixar-ho per un atac d'ira. Actualment és professor a la universitat.

Mònica Geller, Courteney Cox Arquette, xef: és la germana de Ross, viu a l'apartament de la seva àvia. Mònica es caracteritza per la seva obsessió per l'ordre i la neteja, és capaç de perdre el control si un coixí està fora de lloc.

Chandler Bing, Matthew Perry, processador de Dades/Publicista: és el sarcàstic del grup. Aquesta forma de ser li va néixer com una resposta al trauma que li va causar la separació dels seus pares als 10 anys perquè el seu pare era gai.

Joseph "Joey" Francis Tribbiani, Matt LeBlanc, actor: és el més “ximple” del grup, sempre triga a entendre tot el que li diuen. És fanàtic dels Knicks i considera enemic a tot aquell que no estigui d'acord amb ell.

Phoebe Buffay, Lisa Kudrow, massatgista: és la més distreta del grup. També és qui va tenir la infància més dura. La seva mare biològica les va abandonar a ella i a la seva germana bessona, Úrsula, amb qui no es parla, i la seva mare adoptiva es va suïcidar quan elles eren adolescents. A més, el seu pare biològic les va abandonar i el seu padrastre va anar a presó.

Rachel Green, Jennifer Aniston, cambrera/moda: filla del doctor Leonard Green i Sandra Green (actualment divorciats), ha passat tota la seva infantesa sent consentida, per ser filla de gent de diners. Té dues germanes, Jill i Amy, tan mimades com ella.

[edita] Personatges secundaris


Personatges Secundaris de Friends
Personatge Interpretat per
Gunther (James Michael Tyler)
Janice (Maggie Wheeler)
Jack Geller (Elliott Gould)
Judy Geller (Christina Pickles)
Mike Hannigan (Paul Rudd)
Richard Burke (Tom Selleck)


[edita] Enllaços externs

Wikiquote A Viquidites hi ha frases fetes, frases cèlebres i proverbis relatius a Friends