[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Francis Collins - Viquipèdia

Francis Collins

De Viquipèdia

Francis Collins
Francis Collins

Francis Collins ( Shenandoah Valley, Virgínia, EUA ) és un bioquímic nord-americà, especialitzat en genètica.

[edita] Biografia

Després de llicenciar-se en física el 1970 per la Universitat de Virgínia, es doctorà en química per la Universitat de Yale el 1974, interessant-se en aquell moment per la bioquímica, i especialment per l'ADN i l'ARN. Després de ser resident, i cap de residents, a l'escola mèdica de la Universitat de Carolina del Nord, retornà a Yale per obtenir una plaça en la secció de genètica i poder estudiar l'ADN per intentar identificar els gens.

Com a pioner en la recerca genètica moderna ha promogut la clonació de cèl·lules per poder estudiar els gens de la fibrosi quística, la neurofibromatosi i l'malaltia de Huntington. Així mateix les seves recerces científiques s'han centrat en la identificació del gen de la neoplàsia endocrina múltiple i ha realitzat recerques extenses en la població finlandesa dels gens que produeixen sensibilitat a la diabetis. Des de 1999 dirigeix el Projecte Genoma Humà en nom del Consorci Internacional de Seqüenciació del Genoma Humà en el qual hi participen 18 països.

El 2001 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica, juntament amb Jean Weissenbach, Craig Venter, John Sulston i Hamilton O. Smith, pels seus estudis sobre el desxiframent del genoma humà, lliurement i sense restriccions, en benefici de tota la humanitat.

[edita] Enllaços externs