[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Francesc Xavier Puchol i Ruiz - Viquipèdia

Francesc Xavier Puchol i Ruiz

De Viquipèdia

Francesc Xavier Puchol i Ruiz (Vinalesa, 11 de desembre de 1960) és un pilotari valencià conegut com a Puchol, en l'actualitat ja no és un professional però continua participant en competicions d'aficionats o en exhibicions amb altres antigues figures reconegudes. Ha sigut membre de la Selecció Valenciana de Pilota.

Puchol va tindre els primers contactes amb la pilota a un frontó que actualment encara es conserva a la seua localitat natal, Vinalesa, concretament en un bar. Prompte destacà en l'equip de galotxa, i més tard passà a jugar als trinquets, en els quals destacaria com a dauer d'Escala i corda.

El final de la seua carrera esportiva, al voltant dels 40 anys, ha estat marcada per la participació en l'equip de llargues del Poble Nou de Benitatxell com a banca. Malgrat la seua edat, ha guanyat diversos campionats de frontó enfrontant-se a jugadors molt més joves que ell.

Va destacar pel seu poderiu físic, la seua esquerra i el seu cop de "sobaquillo". Al frontó és conegut per la seua treta ben col·locada. A més, va arribar a jugar en tornejos internacionals.

[edita] Palmarés

Campionats Internacionals de Pilota


Aquest article sobre esport és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.