[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Francesc Torres Monsó - Viquipèdia

Francesc Torres Monsó

De Viquipèdia

Francesc Torres Monsó (Girona, 1922) és un escultor català Estudià a l'Escola de Belles Arts de Girona amb Joan Orihuel i treballà a Barcelona amb Enric Monjo i Josep Clarà. La seva obra primera és d'antuvi academicista, influïda per Arístides Maillol i Clarà, però la influència de Jean Rodin l'incità a la construcció de masses animades.

El 1950 fundà el grup Postectura i participà al Tercer Saló d'Octubre. Aleshores fou infljuït profundament per l'expressionisme anglès. Participà en els Salons d'Octubre i el 1954 guanyà una beca de l'Institut Français per a anar a París. Allà augmentà el seu expressionisme a la recerca d'un rigor formal, molt influït per Juli Gonzàlez. La seva Maternitat guanyà el primer premi d'escultura a la Tercera Biennal d'Alexandria. A principis dels anys 1960 es va deixar influir per l'art abstracte, però poc després tornà a un expressionisme figuratiu amb contingut sarcàstic i un tractament de la matèria progressivament més destructiu. El 1969 començà a treballar el polièster i les resines sintètiques, i introduí el color en les seves composicions, ara amb influències del pop art.

Gran part de la seva obra és exposada al MACBA. El 1991 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2002 fou nomenat president de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC).

[edita] Enllaços externs