[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Francesc Elias i Prunera - Viquipèdia

Francesc Elias i Prunera

De Viquipèdia

Francesc Elias i Prunera (Barcelona, 25 de gener de 1935) és un instrumentista i professor de tible i saxòfon.

Va cursar els estudis de violí, saxòfon, tible i altres estudis superiors al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, obtenint el premi d'honor del Grau Superior de Saxòfon. L'any 1965 va guanyar per oposició la plaça de saxòfon i tible a la Banda Municipal de Barcelona, de la qual més endavant fou subdirector (1976-1979) i director en funcions (1979-1981).

Com a solista de saxòfon, ha tocat amb l'Orquestra Ciutat de Barcelona i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i també ha estat membre del Quartet de Saxòfons de Barcelona.

Ha format part des de la seva fundació de les cobles Laietana (1962) i Municipal Ciutat de Barcelona (1968), amb la qual ha actuat a diverses ciutats del Principat, a Madrid i a l'estranger (Estats Units, França i Turquia). Ha realitzat enregistraments amb diverses cobles i amb l'Orquestra Ciutat de Barcelona, Orquestra de la Ràdio i Televisió Espanyola i amb l'Orquestra Simfònica de París.

Va ser fundador, junt amb Ferran Blanch, de les classes de tible al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. En va ser professor del 1966 al 1989, i des d'aquesta darrera data fins a l'any 1999 ho va ser del Conservatori Superior del Liceu.

Des del 1981 fou també professor de tible de l'Escola Experimental de Música de Cobla de les Escoles Pies de Sabadell i, des del 1983, director de la Cobla Jovenívola de Sabadell, amb la que va enregistrar diversos CD i va dirigir en concerts tant al nostre país com a l'estranger: Brussel·les, Florència, Tolosa de Llenguadoc, Zuric, etc.

Ha col·laborat com a director convidat amb diverses cobles. Es va jubilar el mes de gener de l'any 2000.

Com a compositor ha escrit diverses sardanes amb Miquel Pongiluppi signant com Eli-Pon.

És autor junt amb Joan Elias i Mas, el seu fill, del Mètode bàsic per a l'estudi del tible.

[edita] Enllaços externs