[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

François Faber - Viquipèdia

François Faber

De Viquipèdia

François Faber nascut a Aulnay-sur-Iton (França) el 26 de gener de 1887 i mort a Carency (França) el 9 de maig de 1915) fou un ciclista luxemburguès especialista en l'esprint. Era anomenat el Gegant de Colombes pel seu portentós físic: 91 kg i 1,80 cm.

[edita] Biografia

Nascut en territori francés però de pare luxemburgués, debutà en el Tour de França de 1906 on hagué d'abandonat, i començà a destacar en el Tour de França de 1907 on aconseguí ser el primer no francés que quedava entre els 10 primers. A l'edició de 1908 quedaria segon i s'endugué dues etapes, mentre que a l'edició de 1909 dominaria tota la prova guanyant 5 etapes consecutives, record que encara perdura, i la general, sent el primer no francés en aconseguir-ho.

L'any següent, lluitaria fins a l'última etapa de París per guanyar el tour, quedant segon darrera de i guanyant dues etapes.

Va ser guanyador de 19 etapes del Tour de França, a més a més de la París-Brusel·les, la Bordeus-París, Sedan-Brusel·les, París-Tours que va guanyar dues vegades, la París-Roubaix i el Giro de Llombardia.

Al esclatar la Primera Guerra Mundial, Faber s'allistaria a la Legió estrangera de l'exèrcit francès. El 9 de maig de 1915, a Carency, rebé un telegrama on se'l comunicava el naixament de la seva filla. Mentre ho celebrava fou disparat per un soldat alemany i morí. De totes maneres, altres fonts, diuen que Faber morí carregant un soldat ferit prop de Lens.

Cada any, es celebra el GP François Faber, una petita curs per Luxemburg. També es pot visitar una petita placa commemorativa a l'esglèsia de Nôtre Dame de Lorette al cementiri nacional francés prop de Lens.

[edita] Palmarès


Precedit per:
Lucien Petit-Breton
Guanyador del Tour de França maillot groc
1909
Succeït per:
Octave Lapize