[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fork - Viquipèdia

Fork

De Viquipèdia

Fork és un mot anglès que vol dir forca, o forquilla. Ve de la paraula llatina furca (que també trobem a l'origen de moltes paraules catalanes com bifurcació). Aquest anglicisme és emprat en informàtica amb el significa de nova branca. Implica que un procés o un projecte inicia una nova versió, paral·lela a l'original, amb la seva pròpia evolució.

Taula de continguts

[edita] Funció del fork a Unix

UNIX ofereix una crida a sistema amb la funció fork. Permet que un procés es dupliqui, per exemple, per realitzar un segon tractament, paral·lelament al primer. Existeix una filiació entre els processos: el procés inicial és anomenat el pare i el nou, el fill. Tots els atributs de sistema del pare (com per exemple, els drets d'accés al sistema de fitxers) són tramesos al fill. Sovint és millor reemplaçar els fork, que tenen un cost de rendiment, per la creació de fils d'execució. La funció fork és molt emprada entre les aplicacions client servidor amb molts clients simultanis.

[edita] Nova branca d'un projecte informàtic

També anomenada fork. La utilització d'aquest anglicisme té l'origen en el fork de UNIX, a causa del seu paral·lelisme : es crea un projecte nou a partir d'un altre d'idèntic sense destruir l'original. Això implica que els autors del projecte inicial han d'autoritzar la modificació, la utilització i la redistribució del codi font. Per això els forks de projecte són produïts habitualment entre els projectes de programari lliure. Són percebuts per alguns com una espasa de Damocles sobre els autors dels projectes menys bons i també com un mètode per apropiar-se d'un projecte per part d'un grup.

[edita] Forks coneguts

  • La majoria de distribucions linux són descendents d'altres distribucions, la majoria a partir de Debian, Red Hat o Slackware. Donat que la major part del contingut d'una distribució és programari lliure, les idees i el lliure intercanvi de codi aporten profit a cada distribució. Les mescles (com ara United Linux o Mandriva) són rares.
  • OpenBSD va ser un fork de NetBSD 1.0, per Theo de Raadt.

[edita] Referències