[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fons Mundial per la Natura - Viquipèdia

Fons Mundial per la Natura

De Viquipèdia

El Fons Mundial per la Natura (en anglès: World Wide Fund for Nature, World Wildlife Fund o WWF) és una organització de conservació global de l'ambient, investigació i de defensa ambiental.

Aquesta associació, té la seva seu Gland a Suïssa, compte amb més de 4,7 milions de membres a través de tot el món i disposa d'una xarxa operacional en 96 països.

Taula de continguts

[edita] Historia

Imatge:WWF logos.jpg
WWF logotips 1961-2000

Amb l’arribada al zoològic de Londres del panda gegant (Ailuropoda melanoleuca) Chi-Chi el 1961, va començar la polèmica sobre la intervenció de l’home en la natura i les repercussions en l’extinció d’espècies com els ossos panda, en perill a causa de l’aniquilació dels boscos de canyes de bambú, promoguda pels colonitzadors occidentals, per evitar plagues de rates en cas de floració i gran producció de gra dels bambús, com succeí a Mizoram el 1959; en contradicció al pensament tradicional d’Orient en que es considera que l’any que floreix un bosc de bambú (segons l’espècie poden tardar desenes d’anys a florir) serà un any de progrés, sense passar gana, amb molt de gra emmagatzemat.

WWF fou fundada l'11 de setembre de 1961 a Morges, Suïssa, per Sir Julian Huxley (1887-1975), Sir Peter Markham Scott (1909-1989), Guy Mountfort (1905-2003) i Max Nicholson (1904-2003) sota el nom de World Wildlife Fund for Animals, per esdevenir el 1986 amb el nom actual arreu del planeta World Wide Fund for Nature (tot i que als Estats Units i el Canadà encara consereven el nom original). Adoptant com a logotip el mundialment reconegut panda, d'expressius ulls i pegats negres, inspirat pel panda Chi-Chi.

La seva creació es pot considerar línici de l'actual moviment ecologista.

[edita] Objtectius

WWF es dedica a parar la degradació de l'ambient natural del planeta, i construir un futur en el qual els éssers humans visquin en harmonia amb la naturalesa:

WWF treballa actualment en la conservació de tres biomes: boscos, ecosistemes d'aigua dolça, i oceans i costes. Aquests treballs de la conservació contenen la major part de la biodiversitat mundial, i proporcionen les mercaderies i els serveis ambientals dels quals tota la vida depèn en última instància.

WWF promou un acostament efectiu, basat en la ciència a la conservació, que se centra en sis aplicacions de la prioritat preocupació global: boscos, oceans i costes, aigua dolça, espècie en estat d'extinció, i les amenaces insidioses de productes químics tòxics i canvi climàtic. Per a cadascun d'aquestes edicions, WWF ha desenvolupat blancs mesurables, i té en funcionament més de 1.200 projectes d'estudi.

El 1988 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia, juntament amb la Unió Internacional per la Conservació de la Natura.

[edita] Presidents

[edita] Enllaços externs