[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Florianópolis - Viquipèdia

Florianópolis

De Viquipèdia

Florianópolis
Estat Santa Catarina
Superfície 433,3 km²
Població
Densitat
406 564 (2006)
938,3/km²
Altitud 3 m
Coordenades 27° 50′ S, 48° 25′ OCoordenades: 27° 50′ S, 48° 25′ O
Distància de Brasília 1 687 Km
Internet http://www.florianopolis.sc.gov.br
Mapa de la ciutat a Brasil

Florianópolis és la capital de l'estat brasiler de Santa Catarina, nomenada així en homenatge al president Floriano Peixoto, en reemplaço de la seva anterior denominació "Nossa Senhora do Desterro" (Nostra Senyora del Bandejo).

La ciutat es troba a l'est de l'estat i és banyada pel Oceà Atlàntic. Gran part (97,23%) està situada en l'illa de Santa Catarina, on es troben gairebé 100 platges, moltes en estat verge i poc conegudes pels turistes. Existeixen a més dues grans llacunes: Lagoa da Conceição (Llacuna d'aigua salada) i Lagoa do Peri (Llacuna d'aigua dolça).

La ciutat de Florianópolis, en l'illa de Santa Catarina e en lo continent.
La ciutat de Florianópolis, en l'illa de Santa Catarina e en lo continent.

Fundada en 3 de març de 1726, per colons dels Açores, actualment és un centre de comerç, serveis i turisme.

Pont Hercílio Luz.
Pont Hercílio Luz.

Taula de continguts

[edita] Geografia

Florianópolis és una de les tres illes-capitals del Brasil (les altres són Vitória i São Luís). L'àrea del municipi, comprenent la part continental i l'illa, comprèn 436,5 km². Formen part del municipi de Florianópolis els següents districtes: Sede, Barra da Lagoa, Cachoeira do Bom Jesus, Campeche, Canasvieiras, Ingleses do Rio Vermelho, Lagoa da Conceição, Pântano do Sul, Ratones, Ribeirão da Ilha, Santo Antônio de Lisboa i São João do Rio Vermelho.

[edita] Relleu

L'illa de Santa Catarina posseeix una forma allargada i estreta, amb largura mitja de 54 km i amplària mesurava de 18 km. Amb litoral bastant retallat, posseeix diverses enseadas, puntes, illes, badies i llacunes. L'illa està situada de forma paral·lela al continent, separades per un estret canal.

El seu relleu és format per crestas montañosas i descontínuas, servint com divisor d'aigües de la illa. Les altituds varien entre 400 i 532 metres. El punt més alt de la illa és el Morro do Ribeirão, amb 532 metres d'altitud.

Paralelamente a la muntanyes sorgeixen esparsas planes, en adreça vas llegir i en la porció nord-oest de la illa. En la faç vas llegir de la illa, hi ha presència de dunas formades per l'acció del vent.

La mesoregió va ser denominada de "Gran Florianópolis" pel govern de l'estat. El que és molt contestat per geógrafos una vegada que el terme 'gran' geográficamente només pot ser denominat per a regions metropolitanes.

[edita] Clima

Florianópolis presenta les característiques climàtiques inerentes al litoral sud-brasiler. Les estacionis de l'any són bé caracteritzades, estiu i hivern bé definits, sent el tardor i primavera de característiques semblants.La mitjana de les màximes del mes més calent varia de 26°C a 31°C i la mitjana de les mínimes del mes més fred, de 7,5°C a 12°C. La temperatura mitja anual està entorn de 24°C. La temperatura més baixa registrada en la ciutat va ser de -2°C en 1975 i la màxima va ser de 39°C. Gelades no són freqüents, però ocorren esporádicamente en l'hivern. A causa de la proximitat del mar, la umidade relativa de l'aire és del 80% en mitjana. La precipitació és bastant significativa i ben distribuïda durant l'any. La precipitació normal anual per al període de 1911-1984 va ser de 1521 mm. No existeix una estació seca, sent l'estiu generalment l'estació que presenta el major índex pluviométrico (Hermann et alii, 1986). Elevades precipitacions ocorren de gener a març, amb mitjana de 160 mm mensuals, sent que d'abril a desembre hi ha poca variació, amb una mitjana entorn de 100 mm mensuals. Els valors més baixos ocorren de juny a agost.

[edita] Platges

Platja dels Naufragats.
Platja dels Naufragats.

Es considerava que Florianópolis tenia 42 platges, sent est durant dècades un dels slogans del municipi. Per encomana del Institut de Planificació Urbana de Florianópolis es va realitzar, per primera vegada, un aixecament complet sobre les platges de la capital catarinense. Van ser mapeadas més de 100 platges. Com l'objectiu del treball era toponímico, per a complir llei municipal que determina la sinalizació de totes les platges, van quedar de fora més d'una desena que, de tan desconegudes, ni posseïen denominació. Actualment proves de balneabilidade comproven diversos punts impróprios per a banho, principalment en les platges situades al Nord de la Illa[1].

Les 100 platges catalogadas són reconegudes com tals per la població local, tenint, en alguns casos, més d'un nom. Algunes encara són poc conegudes dels turistes. En l'Illa de Santa Catarina existeix una gran llacuna: Llacuna da Conceição i una gran llacuna: Llacuna del Peri. Una altra porció de la ciutat està localitzada en el continent, on es troben barris importants com Estreito, Coqueiros, Bom Abrigo, Itaguaçu, Abraão, Capoeiras i Balneário, entre altres.

[edita] Referències

  1. (Butlletí Fatma nº 03 - 14/12/2007). Font: http://www.guiafloripa.com.br/utilidades/balneabilidade_floripa.php3