[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Finn E. Kydland - Viquipèdia

Finn E. Kydland

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel d'Economia
(2004)

Finn Erling Kydland ( Ålgård, Noruega 1943 ) és un economista i professor universitari noruec guardonat amb el Premi Nobel d'Economia l'any 2004.

[edita] Biografia

Va néixer l'1 de desembre de 1943 a la població d'Ålgård, situada al comtat de Rogaland. Es va graduar a l'Escola Noruega d'Economia (NHH) l'any 1968 i va obtenir el doctorat en economia a la Universitat Carnegie Mellon de Pittsburgh (EUA) l'any 1973, amb una tesi sobre el Planejament Macroeconòmic Descentralitzat. Després del seu doctorat retornà al NHH com a professor associat d'economia i el 1978 retornà a Carnegie Mellon. Des de 2004 és professor a la Unviersitat de Santa Barbara a Califòrnia.

[edita] Recerca econòmica

Interessat en la teoria econòmica i l'economia política, ha desenvolupat les seves àrees principals de recerca al voltant dels cicles econòmics, la política monetària i fiscal i l'economia laboral.

L'any 2004 fou guardonat amb el Premi Nobel d'Economia, juntament amb Edward C. Prescott, per les seves contribucions a la Macroeconomia dinàmica: la consistència en el temps de la política econòmica i les forces impulsores dels cicles econòmics.

[edita] Enllaços externs