[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Edward C. Prescott - Viquipèdia

Edward C. Prescott

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel d'Economia
(2004)

Edward C. Prescott ( Glens Falls, EUA 1940 ) és un economista i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel d'Economia l'any 2004.

[edita] Biografia

Va néixer el 26 de desembre a la població de Glens Falls, situada a l'estat nord-americà de Nova York. Va estudiar matemàtiques al Swarthomore College, on es graduà l'any 1961. El 1963 ralitzà un postgrau a la Western Reserve Unversity i el 1967 el doctorat en economia a la Universitat Carnegie Mellon.

El 1966 inicià la docència a la Universitat de Pennsilvània, el 1971 es traslladà a Carnegie Mellon i el 1980 a la Universitat de Minnesota. Actualment treballa al Banc de la Reserva Federal de Minneapolis i és professor de la Universitat d'Arizona.

[edita] Recerca econòmica

És una destacada figura de la macroeconomia, especialment referent als estudis del cicle econòmic real i l'equilibri general. L'any 1977, amb Finn E. Kydland, va analitzar si els bancs centrals s'han de tenir com a objectius numèrics determinants en comptes d'utilitzar la seva discrecionalitat al fixar la política monetària. Ambdós han treballat sobre el filtre de Hodrick-Prescott, utilitzat per a depurar fluctuacions en una sèrie de temps.

L'any 2004 fou guardonat amb el Premi Nobel d'Economia, juntament amb Finn E. Kydland, per les seves contribucions a la Macroeconomia dinàmica: la consistència en el temps de la política econòmica i les forces impulsores darrere del cicle econòmic.

[edita] Enllaços externs