[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Filòfron - Viquipèdia

Filòfron

De Viquipèdia

Filòfron (Philophron, Φιλόφρων) fou un rodi que fou enviat com ambaixador junt amb Teateu als deu ambaixadors o comissionats romans enviats a fixar els afers d'Àsia després de la derrota d'Antíoc III el Gran, el 189 aC. Va aconseguir que Lícia fos assignada a Rodes com a recompensa pels seus serveis a la darrera guerra.

Al començament de la guerra de Roma amb Perseu de Macedònia, Filòfron fou un dels principals partidaris de l'aliança amb Roma i es va oposar, igual que Teateu, a tota concessió al rei macedoni. El 169 aC va encapçalar una ambaixada que va anar a Roma renovar l'amistat amb la república, però poc després algunes derrotes dels romans, van afavorir el predomini a Rodes del partit macedoni.

El 168 aC no va poder impedir una bona acollida als ambaixadors de Perseu i de Gentius a Rodes, i el govern de l'illa va oferir la mediació cosa que va ofendre als romans.

Després de la victòria romana Filofró va anar a Roma com ambaixador junt amb Astimedes, però no va poder impedir la pèrdua de Cària i Lícia i la retirada de les guarnicions ròdies a Caunos i Estratonicea.