[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Felicity Lott - Viquipèdia

Felicity Lott

De Viquipèdia

Felicity Lott (Cheltenham, 8 de maig de 1947) és una soprano anglesa, coneguda familiarment com Flott.

Va demostrar el seu talent des de la infantesa, havent començat els estudis de piano a l'edat de cinc anys. També va començar a practicar el violí i el cant als dotze anys. Va estudiar francès i llatí a la Universitat de Londres en els anys 60. Durant una estada a França va assistir a classes de cant en el Conservatori de Grenoble. Es va graduar per la Royal Academy of Music, guanyant el primer premi.

Va debutar l'any 1975 amb el paper de Pamina en La flauta màgica de Mozart en l'Òpera Nacional Anglesa. L'any següent va aparèixer en l'estrena de We Come to the River, de Henze, a la Royal Opera House Covent Garden i va iniciar la seua relació amb el Festival de Glyndebourne.

També ha cantat opereta, per exemple el paper protagonista de La viuda alegre de Franz Lehár a Glyndebourne, així com la Rosalinde de Die Fledermaus o els papers progagonistes de La belle Hélène i La Grande-Duchesse de Gérolstein d'Offenbach.

S'ha fet una reputació internacional com a cantant de concert, col·laborant amb els millors directors. Té una especial predilecció pel repertori de les "mélodies" francses, els "lieder" alemanys i la cançó anglesa, particularment per l'obra de Benjamin Britten. Va ser membre fundador de la Songmakers' Almanac. El seu acompanant des dels seus anys d'estudiant ha estat Graham Johnson, havent donat un gran nombre de concerts tots dos plegats. També ha donat concerts amb la mezzosoprano irlandesa Ann Murray, el baríton Thomas Allen i la mezzo australiana Angelika Kirchschlager. Ha enregistrat el Rèquiem en re menor de Mozar amb l'Orquestra Filharmònica de Londres.

Ha rebut moltes distincions, entre les que cal destacar la Legió d'Honor de la República Francesa i l'Orde de l'Imperi Britànic l'any 1996. Va cantar en la boda del príncep Andreu l'any 1986. L'any 2003 va ser condecorada amb el títol de Bayerische Kammersängerin.

Està casada amb l'actor Gabriel Woolf; tenen una filla, Emily (n. 1984) [1].

[edita] Enllaços externs