[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Faium - Viquipèdia

Faium

De Viquipèdia

Faium o El Faium és el nom aplicat a diversos llocs d'Egipte:

  • Faium (en àrab Madinat al-Fayyum que vol dir "Ciutat de Faium, o simplement Fayum o Fayyum) és una ciutat d'Egipte, al canal de Bahr Yusuf. Té més de 200.000 habitants. Antigament va portar els noms de Shedet o Shedit o Sedét (fou capital d'Egipte durant la dinastia XII), Cocodrilòpolis, Ptolemais i Arsinoe. La ciutat està a uns 100 km al sud d'El Caire. Els seus llocs moderns principals són:
Bandera del governadorat
Bandera del governadorat
  • Madinat al-Fayyum és el nom d’un muhafaza (districte) d'Egipte del qual la ciutat de Faium n'és la capital, amb 1.827 km² i uns dos milions d’habitants.
  • La regió de la ciutat amb el seu entorn, que fou coneguda tradicionalment com Oasis de Faium (àrab Fayyum o Fayum), terme que no era exacte, doncs les seves aigües derivaven del Nil.

El llac a pocs kilòmetres es diu ara Birket Qarun, però antigament era el Llac de Faium. En aquest llac el faraó Amenemhat III i va fer importants obres, però en anar baixant el nivell es van haver de tornar a fer a l’època Ptolemaica. Tota la regió o comarca a l'entorn d’aquest llac, avui en bona part sec, era l'Oasis de Faium, i ha esdevingut a finals del segle XX un lloc principal per les excavacions arqueològiques, ja que a la zona hi ha temples, piràmides, esglésies cristianes i musulmanes, restes gregues i romanes; s’han fet moltes troballes de la cultura de Maadi, i dels períodes Naqada II (que va substituir l'anterior) i Naqada III.

La regió de Faium, a part del seu patrimoni faraònic, destaca pels seus monestirs coptes, els més importants dels quals són:

El monestir de l'arcàngel Gabriel, el monestir de Sant Samuel o Al-Qalamun, el monestir de la Verge Maria (o Anba Ishaq, és a dir Pare Isaac, Deir Abu Isaac), el monestir de Deir al-Azab; i el monestir de la coloma (Deir al-Haman o Hamman).

Vegeu també les entrades per altres llocs de la regió:

Text subindexat