[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Estauricosaure - Viquipèdia

Estauricosaure

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Estauricosaure
Registre fòssil: Triàsic tardà
Imatge:Staurikosaurus.jpg
Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Sauropsida
Superordre: Dinosauria*
Ordre: Saurischia
Subordre: ?Theropoda
Infraordre: Herrerasauria
Família: Staurikosauridae
Gènere: Staurikosaurus
Espècie: S. pricei
Nom binomial
Staurikosaurus pricei
Colbert, 1970

L'estauricosaure (Staurikosaurus, "rèptil estrella") és l'únic gènere descrit dins la família Staurikosauridae. Aquest dinosaure fou un dels primers que varen poblar el planeta, els estauricosaures van viure fa 225 milions d'anys, al Triàsic superior al que avui en dia és el sud de Brasil. Els exemplars adults arribaven a mesurar 2 metres de longitud i a pesar uns 30 kg. L'estauricosaure presentava cinc dits a cada membre anterior i quatre a cada membre posterior.

[edita] Descobriment

Només existeix un especimen d'estauricosaure, trobat a la formació de Santa Maria a Rio Grande do Sul, al sud de Brasil. El nom donat al dinosaure fa referència a una constel·lació d'estrelles anomenada "La Creu del Sud", tan sols visible a l'hemisferi sud. L'estauricosaure fou descobert l'any 1970 i fou descrit per Edwin H. Colbert, que treballava al Museu d'Història Natural.


Aquest article sobre dinosaures és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.