[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Estany de Salses - Viquipèdia

Estany de Salses

De Viquipèdia

L'estany de Salses des del Barcarès, amb el Canigó al fons
L'estany de Salses des del Barcarès, amb el Canigó al fons

L'estany de Salses, també anomenat estany de Leucata (en occità estanh de Leucata, en francès étang de Salses o étang de Leucate) és un estany d'aigua dolça i salada, el més septentrional dels Països Catalans, amb la part nord que banya terres occitanes. Té una superfície de 5.850 ha, uns 14 km de nord a sud i una fondària màxima de 2,30 m.

És compost de dues cubetes, una a la banda de Salses i l'altra a la de Leucata (d'aquí el seu nom ambivalent), connectades per un gran espai submergit però poc fondo.

[edita] Geografia

L'estany està situat a la frontera entre la Catalunya Nord i el Llenguadoc, a la regió francesa del Llenguadoc-Rosselló, entre els departaments dels Pirineus Orientals i l'Aude, i limita amb els municipis de Leucata, Fitor, el Barcarès, Sant Llorenç de la Salanca, Sant Hipòlit de la Salanca i Salses.

[edita] L'estany

Està alimentat per aigua dolça provinent essencialment de dos afloraments de la capa freàtica del karst de les Corberes.

També està comunicat amb la Mediterrània a través de tres canals o graus equipats amb portes, que es mantenen obertes o tancades en funció de l'estació de l'any o de la migració dels peixos.

Està separat de la mar per una llarga fletxa sorrenca travessada per una carretera on s'hi han establert diversos equipaments turístics.

[edita] Activitats

Tradicionalment les seves aigües s'han dedicat a la pesca de les espècies lacustres, la piscicultura i la cria de mol·luscs. El turisme es desenvolupa als ports de Leucata i del Barcarès.

Coordenades: 42° 50′ 21″ N 2° 59′ 45″ E