[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Estampas de Iberia - Viquipèdia

Estampas de Iberia

De Viquipèdia

Estampas de Iberia és una de les moltes obres per a banda de Francisco Grau Vegara. Tal i com diu el seu subtítol, díptico simfónico està estructurada en dos moviments.

[edita] Primer moviment: Nana española

Els saxos tenors, les flautes i els fagots efectuen una breu introducció que, seguit de dos acords curts de tota la banda, s'inicia un dolç solo de fiscorn. Aquest tema és repetit per tota la banda donant-li un to més solemne. Segueix un solo d'oboè amb un ritme d'inspiració flamenca (un compàs de sis per vuit i un de tres per quatre) que serà repetit per tota la banda donant pas altre cop al primer tema (aquest cop acompanyat per un contratema de bombardins i violoncels). Després d'un piano súbito, el corn anglès repetirà el primer tema recuperant-ne el caràcter inicial. Un acord dissonant clou el moviment.

[edita] Segon moviment: Elegía a un poeta

El segon moviment s'inicia amb una introducció molt dissonant on els fiscorns, les trompetes i la fusta presenten temes diferents a la vegada seguit d'un motiu de fiscorns. Aquests dos motius es tornen a repetir donant pas a un solo de trompa amb un marcat caràcter flamenc, que repetiran les trompetes i després, es tornarà a tocar com un tutti donant pas als motius inicials. Després, la banda interpreta un motiu d'inspiració andalusa a compàs de tres per quatre que és repetit pels fiscorns a compàs de sis per vuit seguit dels acords finals.


Aquest article sobre música és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.