[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Esquilàkion - Viquipèdia

Esquilàkion

De Viquipèdia

Esquilàkion (Scylacium o Scylletium) moderna Squillace, fou una ciutat de la costa est del Bruttium a la badia anomenada Scylleticus Sinus (modern Golf de Squillace).

Segons la tradició fou fundada per colons atenencs retornats de la guerra de Troia sota Menesteos. En realitat no hi ha cap constància de que fora una colònia grega ni antigament ni en temps històrics. Scilax no l'esmenta en la seva llista de colònies gregues del sud d'Itàlia, ni tampoc Tucídides durant l'expedició a Sicília. Probablement fou una dependència de Crotona, i per tant força hel·lenitzada. A començaments del segle IV aC fou ocupada per Dionís el vell de Siracusa que la va entregar a Locres. No es esmentada a la segona guerra púnica tot i que Anníbal va tenir el seu quarter a la veïna Castra Hannibalis.

El 124 aC els romans hi van establir una colònia que es va dir Colonia Minerva. Mes tard va agafar o recuperar el nom de “Scolatium;” o "Scolacium” (que consta en una inscripció imperial). Nerva hi va establir una nova colònia i fou ciutat de certa importància durant l'Imperi. A l'època cristiana fou seu episcopal.

Hi va néixer Cassiodor.

Vegeu també: Squillace