[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Eozostrodon - Viquipèdia

Eozostrodon

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Eozostrodon
Registre fòssil: Triàsic superiorJuràssic inferior
Manca una imatge
Manca una imatge


Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Synapsida
Clade: Mammaliaformes
Ordre: Morganucodontida
Família: Morganucodontidae
Gènere: Eozostrodon
Parrington, 1941

Eozostrodon fou un dels mamífers més primerencs. Visqué a finals del Triàsic i principis del Juràssic, fa uns 210 milions d'anys. Era un dels mamífers primerencs més grans, amb més d'un metre de longitud. Com en el cas de molts mamífers primerencs, la classificació d'Eozostrodon és incerta.

Com l'ornitorinc actual, aquest mamífer ponia ous, però les cries que en sortien eren alimentades per mitjà de les glàndules mamàries de la seva mare. Les seves dents eren típiques dels mamífers, havent-se diferenciat en molars i premolars amb cúspides triangulars.

Amb el seu llarg musell, les quatre potes, cinc dits, potes amb urpes i una llarga cua peluda, Eozostrodon semblava una musaranya.

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre mamífers prehistòrics és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.