[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ornitorinc - Viquipèdia

Ornitorinc

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Ornitorinc

Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Infraclasse: Prototheria
Ordre: Monotremata
Família: Ornithorhynchidae
Gènere: Ornithorhynchus
Blumenbach, 1800
Espècie: O. anatinus
Nom binomial
Ornithorhynchus anatinus
(Shaw, 1799)
Distribució de l'ornitorinc
Distribució de l'ornitorinc [2]

L'ornitorinc és un mamífer ovípar que té peus palmejats, un bec semblant al dels ànecs i cos semblant al de la llúdriga amb una vida mitjana d'uns 30 anys. Les cries, quan neixen mamen llet de la mare a través dels porus que aquesta presenta a l'abdomen.

És un bon caçador, sobretot sota l'aigua, ja que pot romandre submergit força temps per l'alta concentració de glòbuls vermells a la sang. A més a més, compta amb verí, localitzat en un agulló situat a la part posterior del turmell.

Es manté la major part del temps nedant en els rius i llacs d'aigua dolça. En cas contrari s'amaga en túnels que excava. En aquests túnels construïx el seu niu on diposita els seus ous.

Es més actiu durant la nit, sent les hores abans de l'alba i després de fosquejar quan normalment surt a menjar. Encara que també se'l veu durant les hores del dia descansant a les ribes dels rius i rierols on viu.

L'alimentació d'aquest animal consisteix en plantes que creixen en el fons de l'aigua, cucs, capgròssos, crustacis, i altres invertebrats que aconsegueixi atrapar. Són d'apetit voraç i en una nit poden ingerir l'equivalent al seu propi pes.

[edita] Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Ornitorinc
  1. Australasian Marsupial & Monotreme Specialist Group (1996). Ornithorhynchus anatinus. Llista Vermella d'espècies amenaçades de la IUCN, 2006. IUCN 2006. Consultat el 09 May 2006. (anglès) Inclou una breu justificació de perquè aquesta espècie no es considera amenaçada (least concern)
  2. Platypus facts file. Australian Platypus Conservancy. Data d'accés: 13 September, 2006.(anglès)
Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies