[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Emissions Digitals de Catalunya - Viquipèdia

Emissions Digitals de Catalunya

De Viquipèdia

Emissions Digitals de Catalunya (EDC) és una societat privada que en data 1 d'agost de 2003 va resultar adjudicatària del concurs de la Generalitat de Catalunya per a la concessió de l'explotació d'un canal múltiple de Televisió Digital Terrestre amb cobertura nacional i emissió principalment en obert[1]. El Grupo Godó és l'accionista majoritari amb un 93% de la societat.

Taula de continguts

[edita] Accionariat

La societat anònima Emissions Digitals de Catalunya està integrada per:

[edita] Continguts

Segons la proposta de programació i continguts, la societat adjudicatària en l'actualitat hauria d'estar emetent quatre programes digitals (4 canals):

  • Un programa generalista (8tv) amb una oferta variada de programes d'entreteniment, continguts culturals que reflecteixin l'actualitat cultural catalana, espais infantils, espais de programació esportiva i espais informatius marcats per la pluralitat i la independència.
  • Un programa temàtic infantil (Parc) enfocat a les audiències infantils i basat en un format de programes amb una important vessant educativa.
  • Un programa temàtic musical (105tv) on les diferents manifestacions de la cultura catalana, sobretot en l'àmbit musical i juvenil, tinguin una forta presència a l'espai comunicacional. La tasca fonamental d'aquest programa és la difusió i promoció de la llengua i cultura catalanes, així com la promoció de la solidaritat intergeneracional.

[edita] Cobertura

La proposta tecnològica presentada per EDC preveu un desplegament de la xarxa que compleix, i fins i tot millora, els mínims exigits en el plec de clàusules de la Generalitat.

Així, dintre del sisè mes del segon any de vigència (febrer de 2005) de la concessió es preveu donar servei al 66,8% de la població, augmentant a un 85% al final del tercer any (agost de 2006) i arribant a un 98,78% al final del setè any (agost de 2010). Emissions Digitals de Catalunya té, a més, la intenció d'avançar els compromisos de desplegament en cas que el mercat evolucioni més favorablement del previst.

La proposta garanteix, així mateix, el menor impacte mediambiental atès que es fonamenta en un cent per cent en la utilització dels emplaçaments existents per a la transmissió i difusió de la televisió digital.

En l'actualitat, EDC no ha assolit el desplegament de cobertura previst, ja que només emet en quatre centres emissors: Collserola, Rocacorba, Alpicat i La Mussara.

Les causes del no compliment del desplegament de la cobertura, en part es poden explicar degut a l'emissió analògica del canal espanyol laSexta per la freqüència reservada (canal 33 UHF) per a l'emissió del múltiplex privat català concedit a EDC. De fet, si EDC emetés amb un angle de 360º des de Collserola provocaria interferència amb el canal analògic abans citat en poblacions on es rep la senyal dels dos centres emissors.

A més, la concessió de laSexta planteja un altre problema, si EDC expandís la seva cobertura al centre emissor de Montserrat hauria d'emetre pel canal assignat per la Generalitat (33 UHF), freqüència on paradoxalment laSexta també té llicència estatal per emetre.

Es creu que laSexta no deixarà d'emetre en analògic fins l'apagada analògica. Així, doncs, amb aquest panorama EDC deixa de pensar en un desplegament de cobertura fins a moments més pròspers, amb el conseqüent incompliment de les clàusules de la llicència relacionades amb la cobertura.

Tot això és a causa de la concessió que el govern espanyol va realitzar del canal 33 de Montserrat a laSexta enlloc de respectar la llicència del múltiplex privat català, i també a la poca voluntat d'EDC d'ampliar la cobertura digital.

Tot i això, es preveu un augment de cobertura de fins al 80% de població en els propers mesos; i, fins arribar a més del 90% de població durant aquest any[3].

[edita] Referències

[edita] Enllaços externs

Viquinotícies A Viquinotícies hi ha notícies de contingut lliure relacionades amb Emissions Digitals de Catalunya: S'estrena 105tv, la nova televisió de temàtica musical de Catalunya