[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Emilio Butragueño Santos - Viquipèdia

Emilio Butragueño Santos

De Viquipèdia

Emilio Butragueño
Image:Emilio_butragueno.jpg
Informació personal
Nom complet Emilio Butragueño Santos
Sobrenom El Buitre
Data de naixement 22 de juliol del 1963
Lloc de naixement Madrid, Espanya
Informació del club
Club actual Retirat
Posició Davanter
Clubs professionals
Anys Club PJ (gols)
1982-1983
1983-1995
1995-1998
Real Madrid Castilla
Reial Madrid
Atlético Celaya

341 (123)
91 (29)
Selecció nacional
1984-1994 Espanya Espanya 69 (26)

Emilio Butragueño Santos es un ex-jugador de futbol espanyol que va desenvolupar la seva carrera al Reial Madrid i a l'Atlètic Celaya de Mèxic.

[edita] Biografia

Emilio Butragueño va nèixer a Madrid el 22 de juliol de 1963. Al 1981 va ingressar al Reial Madrid Amateur jugant els seus primers partits a tercera divisió. Aviat va debutar amb el Castilla (filial del Reial Madrid) guanyant el campionat de segona divisió (1983/84). Aquí va jugar amb Míchel, Manuel Sanchís, Rafael Martín Vázquez i Miguel Pardeza, creant l'anomenada Quinta del Buitre.

Al febrer de 1984, Alfredo Di Stéfano, entrenador del Reial Madrid, el va fer jugar a Primera Divisió de la lliga espanyola davant el Cadis, aconseguint dos gols, i incorporant-se al primer equip, on va poder aprendre de jugadors com José Antonio Camacho, Ulrich Stielike, Rafael Gordillo, Juanito o Santillana.

La seva participació va ser decisiva per a que l'equip aconseguís dos copes de la UEFA seguides (1984/85, 1985/86), títols que el van consagrar com un dels millors jugadors joves d'Europa, aconseguint el Trofeu Bravo, al millor jugador europeu de menys de 24 anys.

Va jugar al Reial Madrid durant dotze anys, aconseguint un trofeu Pichichi (1990/91) i ajudant al seu company de davantera, Hugo Sánchez a aconseguir-ne quatre.

Al juliol de 1995, va marxar al Atlètic Celaya, de Mèxic, jugant-hi durant tres anys, on va trobar-se el seu antic company Míchel. El 18 d'abril de 1998 va retirar-se del futbol en un partit homenatge a Mèxic. Va viatjar als Estats Units per fer un curs de postgrau de gestió esportiva a la Universitat de Califòrnia de Los Ángeles (UCLA).

El quinze de gener del 2001 va ser nomenat Director General Adjunt del Reial Madrid, càrrec que va mantenir cinc anys sota la presidència de Florentino Pérez.

[edita] Equips

[edita] Títols


Futbol Aquest article sobre futbol és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.