[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Florentino Pérez - Viquipèdia

Florentino Pérez

De Viquipèdia

Florentino Pérez Rodríguez (Madrid, 8 de març de 1947) és un empresari espanyol, director de l'empresa de construcció ACS. Va ser president del Reial Madrid Club de Futbol des del 2000 fins l'any 2006.

[edita] Biografia

Va néixer a Madrid, el 8 de març de 1947. Es va titular com a enginyer a la Escuela Técnica Superior de Ingenieros de Caminos, Canales y Puertos de l'Universidad Politécnica de Madrid, i va exercir com a professor de Fonaments Físics de les Tècniques.

Després d'haver treballat com a funcionari de l'Estat, a l'Ajuntament de Madrid i a diversos ministeris; va interessar-se per la política, ingresant a Unión de Centro Democrático el 1979.

El 1983 va abandonar UCD, ingresant al Partido Reformista Democrático (PRD), del que va arribar a ser secretari general i candidat a les eleccions generals de 1986.

El 19 de febrer de 1995 va presentar-se com a candidat a la Presidencia del Reial Madrid Club de Futbol, on Ramón Mendoza, va sortir guanyador amb un estret marge.

Al 2000 es va tornar a presentar a les eleccions, guanyant al fins llavors president, Lorenzo Sanz. Va tornar a ser escollit al 2004, amb un 94,2% dels vots.

Durant la seva presidència, es va fitxar grans estrelles del món futbolístic com Zinédine Zidane, Figo, Beckham, Owen o Ronaldo.

Tambén va iniciar la construcció de la nova ciutat esportiva del Reial Madrid, una de les més modernes al món, situada a la localitat de Valdebebas.

El 27 de febrer del 2006 va dimitir com a president del Reial Madrid, després de tres anys sense guanyar cap títol.

Precedit per:
Lorenzo Sanz
President del Real Madrid CF
16 de juliol del 2000–-27 de febrer del 2006
Succeït per:
Fernando Martín



Futbol Aquest article sobre futbol és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.