[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Elasmobranqui - Viquipèdia

Elasmobranqui

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Elasmobranquis
Gran tauró blanc, Carcharodon carcharias
Gran tauró blanc, Carcharodon carcharias
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Chondrichthyes
Subclasse: Elasmobranchii
Bonaparte, 1838
Superordres

Batoidea (rajades)
Selachimorpha (taurons)

Els elasmobranquis (Elasmobranchii) constitueixen una subclasse de peixos cartilaginosos que inclou les rajades i els taurons.

[edita] Sumari

Elasmobranchii és una de les dues subclasses de peixos cartilaginosos en la classe dels condrictis (Chondrichthyes), l'altre subclasse és la de les quimeres (Holocephali).

Els elasmobranquis no tenen bufeta natatòria, presenten set parells de brànquies que s'obren individualment a l'exterior, aletes dorsals rígides, i escates placoides petites. Les dents es troben en diverses fileres; la mandíbula superior no està fusionada amb el crani, i la mandíbula inferior és articulada amb la superior. Les aletes pèlviques dels mascles s'han modificat fins a esdevenir elements copuladors, implicats en la transmissió de l'esperma. Els elasmobranquis estan ampliament distribuits en les aigües tropicals i temperades.[1]

[edita] Osmoregulació

Els elasmobranquis són osmoconformistes respecte el medi. Presenten una osmolaritat molt similar a la de l’aigua, fet que aconsegueixen incorporant urea a la sang. El seu medi intern és isotònic respecte el medi extern. Eliminen sals per la glàndula rectal.

[edita] Referències

  1. Henry B. Bigelow; Schroeder, William C. (1948). Fishes of the Western North Atlantic, Sears Foundation for Marine Research, Yale University, pp. 64-65. ISBN B000J0D9X6.