[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

El Senyor dels Anells (joc de rol) - Viquipèdia

El Senyor dels Anells (joc de rol)

De Viquipèdia

El senyor dels anells és el nom de diversos jocs de rol

Deixant a part la influència de Tolkien sobre Dungeons & Dragons de Gary Gygax, el primer joc de rol sobre El senyor dels anells va ser creat per Iron Crown Enterprises el 1984 amb el nom de "Middle Earth Role Playing" (MERP), i distribuït per primera vegada a Espanya amb el nom "El senyor dels anells" el 1989 per Joc Internacional. El 1999, l'editorial Factoria d'Idees el va reeditar amb el nom "El senyor dels anells RPG".

El 2000, Iron Crown va perdre la llicència d'explotació de productes basats en el senyor dels anells, i per això el joc de rol publicat per Factoria d'Idees des de 2002 que porta el nom de "El senyor dels anells. El joc de rol. " correspon a un altre joc, el joc Lord Of The Rings Roleplaying Game, escrit per Steve S. Long i d'altres i publicat per Decipher.


[edita] El joc de Iron Crown

Sembla que el sistema de joc d'El senyor dels anells està basat en Rolemaster i té, com a Dungeons & Dragons i altres jocs de rol d'ambientació medieval, un important component de lluita, basant el seu resultat en tirades de daus ("d100" en l'argot dels jugadors) i el seu sistema de cops crítics és molt detallat. A diferència de RuneQuest o del joc de rol de La crida de Cthulhu, la creació de personatges és relativament senzilla, i els conjuradors (mags, bards, etc.) són personatges relativament poderosos des dels primers nivells. Però el més important de l'obra és el rerefons fantàstic en el qual es desenvolupen les aventures: el món de Tolkien, un món que gairebé tots els jugadors de rol i aficionats a la literatura fantàstica coneixen. És un joc bastant complex per a jugadors i directors principiants, ja que les seves taules pot alentir-lo si no se saben utilitzar molt bé.

[edita] El joc de Decipher

El joc de Decipher es basa en la següent equació: 2D6+nivel d'habilitat vs dificultat o Número Objectiu. Posa èmfasi en la interpretació, les característiques personals de cada personatge i en la crònica, o narració, que el màster pot dur a terme. D'aquesta manera, s'obtenen personatges que no són nomes un munt de números sense sentit, i qui els interpreta pot treballar amb ells com ho desitgi. Es pot destacar que el sistema CODAST (així es denomina el sistema de Decipher) té incorporat certs elements o regles d'altres jocs, com Ars Mágica (els nivells de ferides) o La llegenda dels cinc anells (regles per a batalles massives). N'hi ha prou amb pensar en el seu basament, semblant al sistema D20 de Dungeons & Dragons tercera edició. Actualment, el Merp ha deixat de publicar-se, lògicament, per ser un joc de fa molts anys ha deixat de tenir repercussió en el panorama actual de rol. En canvi, el joc de Decipher, ha obtingut nombroses expansions, seguint el fil argumental de les pel·lícules. D'aquesta manera, han aparegut nous llibres on es detalla com reproduir fidelment els fets esdevinguts en la comunitat de l'anell, Las dos torres o El retorn del rei. També s'han publicat diversos suplements on s'expandeix el bestiari i la màgia de la Terra Mitja de forma significativa.