[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Màster - Viquipèdia

Màster

De Viquipèdia

Icona de copyedit

Nota: L'article necessita algunes millores en el contingut o l'estil:

Viquificar VP:LE i contextualitzar segons l'ús en català


Màster és el terme utilitzat a Mèxic i altres països al títol acadèmic usualment atorgat a qui acaben un curs de segon nivell de postgrau que va d'un a tres anys de durada. A Xile, el terme comunament emprat és el de "Magister". En la major part de Llatinoamèrica el terme més comú per als estudis de postgrau és "Maestria". A Espanya el terme utilitzat és el de "Màster".


Els Mestratges busquen ampliar i desenvolupar els coneixements per a la solució de problemes disciplinaris, interdisciplinaris o professionals i dotar a la persona dels instruments bàsics que l'habiliten com investigador en un àrea específica de les ciències o de les tecnologies i que li permetin aprofundir teòrica i conceptualment en un camp del saber.


  • M.S.P. són les sigles de Mestratge en Salut Pública.
  • M.C. són les sigles de Mestratge en Ciències i s'atorga a qui acaben satisfactòriament estudis de postgrau en alguna àrea científica o tecnològica.
  • M.A. són les sigles de Mestratge en Arts.
  • M.A.A. són les sigles de Mestratge en Àrea Aplicada.
  • M.I. són les sigles de Mestratge en Enginyeria.
  • M.T.I. són les sigles de Mestratge en Tecnologia Educativa


Els estudis universitaris de postgrau, són més populars en el món anglosaxó que en l'hispà, els títols o graus acadèmics més coneguts són els MBA (sigles angleses per al Màsters in Business and Administration, Mestratge en administració d'empreses).


Els mestratges tenen una durada aproximada de 2 anys, pel que un títol de màster equival a tenir uns estudis universitaris de 6 o 7 anys, ja que és necessari obtenir el títol de grau o llicenciatura (4 o 5 anys) per a poder accedir a aquest nivell. El següent grau acadèmic universitari és el doctorat.