[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La crida de Cthulhu - Viquipèdia

La crida de Cthulhu

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...
viquificar
Call of Cthulhu
Autor Sandy Petersen
Editor Chaosium
Data de publicació 1981
Gènere desconegut
Sistema bàsic i d20

La Crida de Cthulhu és un joc de rol basat en les histories de terror publicades a principis de S.XX principalment per Howard Phillips Lovecraft.

Lovecraft mantingué contacte amb un grup d'escriptors que continuaren les seves històries, mantenint l'estil iniciat per aquest i la temàtica tractada: històries de terror curtes basades en l'existència d'essers temibles i realitats inconcebibles per l'esser humà. Tots junts crearen una gran "mitologia" amb un gran nombre d'essers sobrenaturals, entre els que destaca el que dona nom al conjunt de tot: Cthulhu.

[edita] El joc de rol

La Crida de Cthulhu és un joc de regles senzilles, basat en tirades percentuals (bé és cert que en noves versions s'ha adaptat el sistema D20) on les habilitats queden no massa detallades deixant més feina de l'habitual al director de joc per a decidir els fets ocorreguts. El motiu d'açò és que el més important en La Crida de Cthulhu no és la justa interpretació de les tirades de daus i dels èxits aconseguits, sino l'ambientació, la descripció dels fets que succeeixen, la trama en la qual es troben els personatges.

Un altre aspecte destacable és l'alta mortalitat dels personatges. Com he dit abans, es basa en històries d'esser temibles i realitats incocebibles, i això no vol dir altra cosa, que la seva existència significa la mort dels humans. És molt habitual que en qualsevol partida de Cthulhu mora un gran nombre de jugadors, si no tots.

Ambientat originalment als Estats Units dels anys 20, ha sofert adaptacions per a diferents èpoques (època postcolonial, època actual, època futura) i diferents llocs (Espanya en "La piel de Toro", per exemple).

Menys cridaner que la resta de jocs de rol, degut a que els jugadors són sempre èssers humans i no dona joc a disfreses o llenguatges pintorescs com altres jocs, és actualment un dels jocs preferits pels jugadors de rol.