[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

El Pinar (Reus) - Viquipèdia

El Pinar (Reus)

De Viquipèdia

El Pinar és una urbanització de Reus.

La urbanització està formada per uns 240 xalets unifamiliars aïllats, cadascun amb el seu jardí, amb parcel·les de 800 m2 de mitjana (mínim 500 m2, però són molt poques les que fan aquesta mida, la majoria tenen al menys 700 m2).

[edita] Accés

La urbanització només té accés des de la carretera que va de Reus a Castellvell, la qual als matins es col·lapsa ja que els ciutadans d'El Pinar, Almoster i Castellvell conflueixen en un mateix punt per accedir a Reus, cosa que suposa un altre inconvenient per els que viuen allí.

Darrerament s'ha obert un camí pel darrere, que porta a la urbanització Sant Joan, des d'eon, es pot accedir a la ciutat en menys temps.

[edita] Festa

La festa de la urbanització és la nit de Sant Jaume, o el dissabte més proper. La festa, organitzada i pagada pels veïns, dura tot el cap de setmana, sobretot amb activitats per a la xicalla. L'associació de veïns és activa, i els darrers anys, donat el grau de deteriorament de la zona, ha aconseguit que l'Ajuntament pagués algunes actuacions bàsiques principalment arranjant carrers intransitables i millorant alguns altres aspectes.

[edita] Història

El Pinar va sorgir de la iniciativa dels Srs. Vilalta i Constantí, que varen ser dels primers a establir-s'hi. El que després fóra alcalde de Reus, Sr. Josep Francesc Llevat Briansó també hi va tenir una part destacada.

Cap al 1970 la urbanització va començar a expandir-se. Des de llavors sempre va ser considerada una zona per a rics i es varen edificar alguns xalets de luxe.

Lamentablement el govern local, llavors socialiste (des de les primeres eleccions lliures), va considerar aquesta zona com a hostil, va rebutjar cap mena d'inversió i durant 25 anys va sotmetre la urbanització a un dur càstig, de manera que avui és una zona d'un gran contrast amb la resta d'urbanitzacions:

Carrers molt malmesos i de vegades intransitables, sense serveis (no hi ha local social, pocs contenidors, manca policia) i amb els serveis de telefonia, electricitat, aigua i clavegueram en molt mal estat. Això ha fet que antics veïns de la urbanització es desplacin cap a la nova zona residencial d'Aigüesverds, a la Carretera de Cambrils.

El 2007 s'ha fet una actuació en els carrers, pagada pels veins i realitzada per l'empresa Balsells S.A. contractada per l'Ajuntament. Tot i així no s'ha aprofitat per arranjar el clavagueram i l'instal·lació electrica, i la zona segueix sense servei d'Internet, nous telèfons, i cobertura de telèfon movil. L'actuació no s'ha pogut completar encara (desembre 2007) ja que al arranjar els nous carrer damunt dels vells, el nou nivell dels carrers ha quedat uns 20 cm per damunt de les portes d'accés a algunes cases.