[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Edwin Gerhard Krebs - Viquipèdia

Edwin Gerhard Krebs

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Medicina
o Fisiologia
(1992)

Edwin Gerhard Krebs ( Lansing, Estats Units 1918 ) és un bioquímic i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l'any 1992.

[edita] Biografia

Va néixer el 6 de juny de 1918 a la ciutat de Lansing, població situada a l'estat nord-americà de Iowa. L'any 1936 va iniciar els seus estudis de medicina a la Universitat d'Illinois, graduant-se el 1943 a la Universitat Washington de Saint Louis. Posteriorment s'especialitzà en bioquímica gràcies a la seva estada al laboroatori de Carl i Gerty Cori. El 1948 fou nomenat professor assistent de la Universitat de Washington, situada a Seattle, de la qual en fou posteriorment catedràtic.

[edita] Recerca científica

L'any 1953 conegué Edmond Henri Fischer, moment en el qual aquest arribà a la Univeristat de Washington, amb el qual desenvolupà la seva futura recerca al voltant dels enzims del glucogen fosforilat, observant com existeix una reacció del sistema muscular que regula l'activitat d'aquests enzims. Aconseguiren definir una sèrie de reaccions que conduïen a l'activació o inactivació d'aquest enzim segons l'acció de les hormones i el calci, i descobrint en aquest procés la fosforilació reversible de les proteïnes pel qual una proteïncinasa té la capacitat de transformar un grup de fosfats des del trifosfat d'adenosina (ATP) a una proteïna.

L'any 1992 ambdòs científics foren guardonats amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia per descobrir com la fosforilació de les proteïnes són usades en els processos de regulació biològica.

[edita] Enllaços externs