[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Editorial La Galera - Viquipèdia

Editorial La Galera

De Viquipèdia

Editorial La Galera és una editorial catalana fundada el 1963 per Andreu Dòria i Dexeus, amb els objectius bàsics de promocionar d'una literatura infantil i juvenil de qualitat, moderna, d'acord amb una pedagogia renovadora, i el servei a l'escola catalana i a la cultura de Catalunya. Durant els anys seixanta i setanta va publicar llibres d'aleshores autors novells com Sebastià Sorribas, Josep Vallverdú, Joaquim Carbó, Emili Teixidor i Gabriel Janer Manila, que la van convertir en punt de referència no sols a Catalunya sinó també a la resta d'Espanya.

Durant els anys setanta van promoure la col·lecció A poc a poc i el llibre Viatge per la història de Catalunya, de Maria Novell i Oriol Vergés, il·lustrat per Fina Rifà, que constituí tota una fita. Els anys vuitanta i noranta van promoure les col·leccions El Cargol i El Bagul. Molts dels llibres que ha publicat s'han traduït al castellà i alguns a l'aragonès, l'asturià, el gallec, l'èuscar, el francès, l'anglès, l'italià, l'alemany, el sard, el finès, el portuguès, l'eslovè i el rus.

Ha rebut vàries vegades el Premi Nacional del Llibre que atorga la Generalitat de Catalunya i també el premi Crítica Serra d'Or. El 1988 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. El 1992 es van integrar dins la Fundació Gran Enciclopèdia Catalana.

[edita] Enllaços externs