[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fina Rifà - Viquipèdia

Fina Rifà

De Viquipèdia

Il·lustració de Fina Rifà
Il·lustració de Fina Rifà

La il·lustradora Fina Rifà, barcelonina nascuda a Palma de Mallorca, ha tingut una formació diversa en pintura i dibuix.

Amb la il·lustració del llibre Chiribit, de Marta Mata, el 1963, Fina Rifà comença una llarga trajectòria com a dibuixant de més de dos-cents títols. Especialitzada en la il·lustració de llibres infantils i juvenils, ha col·laborat en diverses editorials catalanes. La seva condició de mestra afegeix, a un estil personal, la característica de descripció comunicativa.

La seva obra ha estat exposada en diverses ciutats europees i periòdicament exposa a la Sala Rovira de Barcelona.

Il·lustra regularment a les revistes Cavall Fort i El Tatano. Forma part del seu Consell de Redacció.

Ha il·lustrat cartells i programes per a entitats culturals i cíviques, logotips, portades de discos i cassets. També ha fet el disseny d'algunes joguines, un dels quals va merèixer un premi ADI-FAD l'any 1967.

Publica articles sobre expressió plàstica i il·lustració en revistes especialitzades. Ha participat com a professora a les Escoles d'Estiu, ha impartit cursos de formació de mestres a l'ICE de la Universitat de Barcelona i al de la Universitat Autònoma de Barcelona i cursos d'il·lustració a l'Escola Professional de la Diputació de Barcelona.

Ha estat membre de la junta de l’Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC), actuant com a vicepresidenta i presidenta el 1986-87. Representant d'aquesta associació al Consell Català del Llibre per a Infants i Joves. És membre de la junta de l’Associació Catalana d'Amics del Llibre Infantil i Juvenil (ACALI).

[edita] Enllaços externs