[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Doraemon - Viquipèdia

Doraemon

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en la seua redacció:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Conté informació no enciclopèdica.
cal rebaixar-ne el to elogiós


Doraemon (ドラえもん, a TV3 i IB3 pronunciat "Doraimon") és un manga de Fujiko F. Fujio (藤子不二雄) sobre un gat còsmic que ve del futur per ajudar el desventurat Nobita Nobi a evitar que els seus descendents malvisquin a causa dels deutes que ha de contreure a la línia de temps original. Planeta DeAgostini en publica el manga a Espanya.

Doraemon va ser creat entre l'any 1969 i 1970 per Fujimoto Hiroshi i Motoo Abiko.

És una de les sèries animades més populars al Japó (per bé que s'estén per altres llocs del món; de fet, ha estat traduït a numerosos idiomes). Ha encantat grans i petits des de la seva primera aparició com a manga al 1969, això no ha d'estranyar perquè és una sèrie molt còmica i senzilla.

Taula de continguts

[edita] Història

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

Nobi Nobita (Nobita és el nom), és un nin de quart nivell que porta ulleres i viu a un barri de Tòquio. Un dia, un ésser estrany surt del calaix del seu escriptori: un robot 'rodó' i blau amb semblança a un gat (menys les orelles), que falla en el seu intent de presentar-se i intentar menjar-se el berenar d'en Nobita i torna a l'escriptori. El misteri es resol ràpidament. El rebesnét d'en Nobita viu al segle XXII i, a causa dels errors d'en Nobita, tota la família viu en la pobresa. Per corregir-ho, el descendent d'en Nobita envia el seu robot Doraemon (no és un robot de gaire alta qualitat) de tornada al passat, per intentar evitar que en Nobita cometi tants errors. Això és una feina difícil, ja que en Nobita és el nin més dèbil i poc intel·ligent dels de la seva classe. En Doraemon tampoc és el més intel·ligent dels robots. Tanmateix té la butxaca quadridimensional, la qual conté tota classe d'interessants aparells del segle XXII i, amb ells, en Doraemon intenta salvar en Nobita del seu futur de pobresa i fracàs.

Les històries són bastant predictibles, però entretingudes. El Doraemon posseeix una butxaca quadridimensional d'on treu tot tipus d'aparells del futur. En Nobita, un mal atleta i mal estudiant, gandul i amenaçat (normalment per en Takeshi Gôda) se'n va plorant cap a casa i demana a en Doraemon algun aparell per venjar-se o per arreglar els seus problemes en general. Tanmateix, en Nobita va massa lluny i es fica en problemes més grans quan en Doraemon no pot (o no vol) ajudar-lo.

[edita] Personatges

Nota: En caràcters japoneses, el cognom ve abans que el nom.
  • Nobi Nobita: el protagonista. Dèbil i mal estudiant. Té molt mala vida a causa d'en Takeshi i sempre se'n va plorant a cercar l'ajuda d'en Doraemon. Acaba usant els invents d'aquest per al seu propi ús, encara que al final els plans no li surten com ell s'espera.
  • Doraemon: és el gat còsmic. De la seva butxaca pot treure tot tipus d'aparells. Li encanten els dorayakis (dolços típics del Japó), d'aquí en surt el seu nom. Té una germana anomenada Dorami.
  • Dorami: és la germana petita d'en Doraemon. L'únic motiu pel qual ella no és de color blau és que manté les seves orelles lluny de les rates. És molt semblant a en Doraemon. Na Dorami té totes les habilitats que té en Doraemon, incloent la butxaca quadridimensional. És força agradable (es pot dir que és tot el contrari del caràcter d'en Doraemon). No viu amb en Nobita ni amb en Doraemon. Viu al segle XXII amb l'amo original d'en Doraemon. Al manga hi és només en algunes escenes.
  • Minamoto Shizuka: és la nena que li agrada a en Nobita. Es passa el dia banyant-se, i és una escena comuna veure en Nobita utilitzar algun aparell d'en Doraemon per espiar-la a la dutxa. És l'única nena que apareix com a personatge principal a l'anime. Agrada a tots els nens, especialment a en Nobita, en Gegant (el sobrenom d'en Takeshi) i en Suneo. Tot i que això no és molt bo de preveure, ella està destinada a ser l'esposa d'en Nobita (si ho mirem amb la màquina del temps), tot i que ella encara no ho sap. Té un cor gran i generós i es porta molt bé amb tothom. És molt bona estudiant; sempre obté les millors qualificacions, desafortunadament el seu futur espòs sempre obté zeros o, de vegades, notes baixes.
  • Gôda Takeshi (o Gegant): és el dolent de la sèrie. És gran, fort i té una veu terrible quan canta. Ell i en Suneo sempre estan fent la guitza a en Nobita; té molta enveja a en Nobita i en Suneo per les coses que ells tenen (com ara còmics). Li encanta llegir mangas, les seves qualificacions són terribles, tot i que no tant dolentes com les d'en Nobita. Sempre es fica en problemes, igual que en Nobita, tot i que no tant. És el més bèstia de l'escola, amb molt de geni, i un pèssim cantant. Tantmateix, creu que la seva veu és extraordinària. Li diuen Gegant (ジャイアン). Té una germana petita anomenada Jaiko (ジャイ子), que dibuixa manga.
  • Gôda Jaiko: és una personatge que surt només en alguns capítols, quan en Takeshi demana ajuda a en Doraemon per acabar el manga que fa, o per donar-li consells o fotos que l'ajudin a dibuixar-lo.
  • Honekawa Suneo: és un nen molt ric al qual li agrada presumir dels seus diners. És molt bon conductor de cotxes teledirigits, i el seu cosí Sunekichi n'hi duu molts cops.
  • Eisai Dekisugi: és l'enemic d'en Nobita. Aquest té por que la Shizuka acabi enamorada d'ell, perquè és molt intel·ligent i sap fer de tot. A la versió espanyola el seu cognom es va canviar per Dekigusu.

[edita] L'últim capítol de la sèrie

No existeix cap final oficial per a la sèrie, ja que un dels dos creadors va morir abans que es decidís el final i les persones involucrades, en memòria seva, varen decidir no acabar-la oficialment mai.

Tot i això, en la seva versió per a manga es varen arribar a publicar fins a tres finals no oficials:

  • El primer es publicà al número de març de 1971 de la revista Shogaku 4-nensei. En Doraemon explicava que els viatgers del futur com ell estaven causant molts problemes, ja que modificaven el temps i, per tant, havia de tornar al futur. D'aquesta manera en Nobita i el gat s'acomiaden i en Doraemon torna al futur.
  • Al número de març de 1972 de la revista Shogaku 4-nensei, Doraemon ha de tornar al futur. Com que sap que en Nobita no deixarà que se'n vagi, s'inventa que té un problema mecànic i que ha de tornar al futur per a reparar-lo, d'aquesta manera el nen el deixarà anar-se'n. En Nobita s'ho creu i li promet que l'esperarà fins que arribi i estigui bé, però aleshores en Doraemon comprèn que en Nobita ja està preparat per a separar-se d'ell definitivament, així que li explica la veritat. En Nobita ho comprèn i en Doraemon torna al futur.

Aquests dos finals es varen crear perquè, en certa manera, s'entenia que els nins anaven creixent i que no podien deixar els seus personatges més estimats endarrere sense donar-los un final adequat.

El tercer final va aparèixer l'any següent (març de 1973) a la mateixa revista. Se suposa que aquest és el capítol planejat per al final de la sèrie de televisió, però aquella època els creadors estaven massa ocupats amb altres creacions i no varen poder dur-lo a terme. Tantmateix, finalment en Doraemon va tornar en el següent número de la revista.

  • En aquest últim episodi en Nobita torna a casa plorant, com sempre perquè en Gegant li ha pegat. En arribar, en Doraemon li explica que ha de tornar al futur, però en Nobita no ho pot acceptar i intenta que en Doraemon es quedi. Després de parlar-ho amb el gat i els pares, per fi accepta la marxa del seu amic.

Van a fer un últim passeig pel parc i, en un moment donat, en Nobita està sol i es torna a trobar amb en Gegant. Es giren, però aquest cop en Nobita no es rendeix fàcilment i lluita contra ell, perquè sap que és el que en Doraemon voldria que fes. Finalment, en Gegant li deixa guanyar la lluita, però, tot i això, en Nobita queda fet una piltrafa, així que en Doraemon el recull i el porta a casa. Allí en Nobita dorm tranquil·lament mentre en Doraemon, després de pensar-s'ho una mica, se'n torna al futur i el deixa descansant.

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Doraemon