[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Districte de Castelo Branco - Viquipèdia

Districte de Castelo Branco

De Viquipèdia

Distrito de Castelo Branco
Localització
Mapa de Portugal ressaltant el Distrito de Castelo Branco
Informació
País Portugal Portugal
Capital Castelo Branco
Regió Centre
Província històrica Beira Baixa
Àrea 6.675 km²
Població
 - Total
 - Densitat
(2001)
208.069 hab.
31 hab./km²
Concelhos 11
Freguesias 160

El districte de Castelo Branco és un districte portuguès que pertany a la província tradicional de la Beira Baixa (meitat sud de la Beira Interior). Limita al nord amb el districte de Guarda, a l'est amb la província de Càceres, (Extremadura, Espanya), al sud amb el districte de Portalegre i amb el districte de Santarém i a l'oest amb el districte de Leiria i amb el districte de Coïmbra. Àrea: 6675 km² (quart districte portuguès més gran). Població resident (2001): 208 069 hab. Seu del districte: Castelo Branco.

[edita] Subdivisions

A l'actual divisió regional de Portugal, el districte està integrat a la regió del Centre i dividit en tres subregions, una d'elles integrant un municipi pertanyent al districte de Santarém: Beira Interior Sud, Cova da Beira i Pinhal Interior Sud. En resum:

  • Regió del Centre
    • Beira Interior Sud
      • Castelo Branco
      • Idanha-a-Nova
      • Penamacor
      • Vila Velha de Ródão
    • Cova da Beira
    • Pinhal Interior Sud

[edita] Geografia física

El districte de Castelo Branco està dominat per tres estructures fonamentals: la regió de la vall del Tejo, al sud, és una regió d'altituds moderades (entre els 200 i 400 m) i pocs accidents orogràfics. AL nord, s'estén de nord-est a sud-oest una segona regió, bastant més accidentada, que comprèn les serra d'Alvelos, la serra de Muradal, la serra de Gardunha (1.227 m) i la serra de Malcata, que té la seva major extensió ja al districte de Guarda. Al nord-oest d'aquesta àrea, la Cova da Beira correspon a la vall del riu Zêzere i d'alguns dels seus afluents. La regió oest del districte també acompanya a la vall del Zêzere, descendint fins a les altures del Alvelos. Pertany també al districte la major part de la vessant sud-est de la serra da Estrela. Amb el districte totalment integrat a la conca hidrogràfica del riu Tejo, els principals rius són, a part del propi Tejo, afluents d'aquest o afluents dels afluents. Els més destacats són, naturalment, el Zézere i els seus afluents, especialment el riu Paul, el riu Meimoa i la riera de Sertã. Altres rius rellevants són el riu Ocreza, el riu Ponsul i el riu Erjas, que fa de frontera amb Espanya al llarg de més de 40 km. Tots aquests rius fluïxen més o menys a la mateixa adreça, de nord-est a sud-oest, amb excepció de l'Erges, el curs del qual és predominantment de nord a sud.

Pel que fa a l'orografia, les majors altituds se situen a la serra da Estrela, amb la frontera del districte quedant molt pròxima a la màxima altitud del Portugal continental (1.993 m). També als límits del districte s'hi troben altres cims d'importància: el punt més elevat de la serra de Açor (1.418 m) està a la frontera amb el districte de Coïmbra, i la segona major elevació de la serra de Malcata (1.072 m) està al límit amb el districte de Guarda, molt aprop d'Espanya. A l'interior del districte, els punts més elevats són els cims de Gardunha (1.227 m), d'Alvelos (1.084 m) i de Muradal (912 m). Si bé l'embassament de Castelo do Bode queda fora en la seva major part dels límits del districte de Castelo Branco, acaba sent tot i així per ser la major extensió del districte. Altres embassaments d'interès són: al Zêzere el de Bouçi i el de Cabril, i al Tejo l'embassament de Cedillo a la frontera hispano-portuguesa.

Ciutats:Castelo Branco,Covilha,Fundao.


 
Districtes de Portugal
Bandera de Portugal
Districtes
Aveiro · Beja · Braga · Bragança · Castelo Branco · Coïmbra · Évora · Faro · Guarda · Leiria
Lisboa · Portalegre · Porto · Santarém · Setúbal · Viana do Castelo · Vila Real · Viseu
Regions autònomes
Bandera d'AçoresAçores · Bandera de Madeira Madeira