[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dinar (menjada) - Viquipèdia

Dinar (menjada)

De Viquipèdia

Aquest article tracta sobre la menjada. Per a altres significats, vegeu «Dinar».
Les menjades diàries
Esmorzar
Dinar
Berenar
Sopar
Ressopó
Vegeu també...

Gastronomia

Imatge:School lunch.jpg
Un típic dinar d'una escola nord-americana.

El dinar és la menjada que es pren al migdia i després de l'esmorzar.

Es denomina d'aquesta manera al menjar principal servit generalment al migdia o a les primeres hores de la tarda. Els plats servits en el dinar solen ser variats. En alguns llocs, els plats servits en el dinar són també servits en la sopar, generalment plats calents.

No obstant això, per a la gent que dina als seus llocs de treball, això pot resultar impráctic, i, per tant, el dinar es converteix en un aliment relativament senzill i fàcil de transportar. L'aliment més fàcil d'encaixar en aquesta categoria és el sandvitx o entrepà.

A Catalunya, el dinar es menja entre les 12.30 i les 3 de la tarda, depenent dels horaris laborals de cada persona. Com més tard es dina, més consistent sol ser l'àpat. Així, algu que dini al voltant de la 1 a la feina fara un àpat lleuger, mentre algú que dina a les 3 al final d'una jornada laboral farà del dinar el seu àpat principal del dia.


Aquest article sobre gastronomia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Dinar (menjada)