[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Entrepà - Viquipèdia

Entrepà

De Viquipèdia

Entrepà típic italià
Entrepà típic italià

Un entrepà o sandvitx és un tipus d'aliment consistent en dues llesques de pa o un pa obert per la meitat amb algun greix (oli o mantega) i embotit, formatge, amanida, truita... entremig.

Habitualment el mot sandvitx s'usa només quan el pa és anglès (de motlle), i entrepà fa referència a tots, o només els de barra o fets amb dues llesques de pa de pagès. Tanmateix, els diccionaris no fan aquesta distinció.

Als Països Catalans és típic que els entrepans portin tomàquet fregat en el pa, a més d'oli i sal. S'anomena entrepà de pa amb tomàquet o pa amb oli (a Mallorca). A vegades (especialment si és de formatge) es fa sense també i se'n diu pa amb oli i sal.

Els anomenats entrepans vegetals solen ser de pa de barra i, en lloc de tomàquet fregat, el porten a rodanxes, amb enciam i potser cogombre i ou dur a rodanxes. El nom vegetal fa referència a aquesta base, però solen dur a més pernil dolç, tonyina o pit de pollastre.

Les hamburgueses se solen servir en panets rodons de crosta tova, amb amanida, quetxup i mostassa, i els frànkfurts en panets allargats, també de crosta tova, només amb quetxup i mostassa