[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dar es Salaam - Viquipèdia

Dar es Salaam

De Viquipèdia

Coordenades: 6.48° 39.17, {{{3}}}° {{{4}}}

Dar es Salaam, abans coneguda com Mzizima, és la ciutat més gran Tanzània amb (2 500 000 habitants en 2003), és el centre econòmic i l'antiga capital. Dar es Salaam és el principal port de Tanzània, situat a la costa de l'Oceà Índic. S'hi exporten el cafè, el cotó, i el sisal. Les industries locals inclouen els productes alimentaris, tèxtils, ciment i productes farmacèutics.

El 1859 , Albert Roscher d'Hamburg va ser el primer europeu a desembarcar a Mzizima ("la vila pròspera"). El 1866 el Soldà Seyyid Madjid de Zanzíbar va donar el nom Dar es Salaam, que significa en àrab Porta de la pau, a la ciutat. Després de la mort de Madjid el 1870, la ciutat declinà fins l'establiment el 1887 de la companyia alemanya de l'Àfrica de l'Est. El creixement de Dar es Salaam es va veure facilitat pel seu paper de centre administratiu i comercial de l'Àfrica Oriental Alemanya i de l'expansió industrial originada per la construcció de la línia ferroviària que des de la costa es va endinsar al continent fins al llac Tanganyika al principi del segle XX.

L'Àfrica de l'Est alemanya fou conquerida pels anglesos durant Primera Guerra Mundial i fou anomenada Tanganyika. Dar es Salaam va continuar com centre administratiu i comercial del territori. Segons les disposicions britàniques, els sectors europeus i africans separats es desenvolupen a una certa distància del centre de la ciutat. La població comprèn també una gran quantitat d'immigrants de l'Àsia del sud.

Després de la Segona Guerra Mundial, Dar es Salaam va experimentar un un període de creixement ràpid. Els esdeveniments polítics van portar Tanganyika a la independència de la corona britànica en desembre de 1961 amb Dar es Salaam com capital.

La ciutat va continuar essent la capital després de la fusió entre Tanganyika i Zanzíbar el 1964 que va crear l'estat modern de Tanzània.

El 1973 es va decidir traslladar la capital a Dodoma, una ciutat situada a l'interior, al centre del Tanzània. El procés de trasllat no està encara acabat i Dar es Salaam continua sent la ciutat més important de Tanzània.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Dar es Salaam