[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Daniel McFadden - Viquipèdia

Daniel McFadden

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel d'Economia
(2000)

Daniel McFadden ( Raleigh, EUA 1937 ) és un economista i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel d'Economia l'any 2000.

[edita] Biografia

Va néixer el 29 de juliol de 1937 a la ciutat de Raleigh, població situada a l'estat nord-americà de Carolina del Nord. Va realitzar els seus estudis universitaris d'economia a la Universitat de Minnesota, on es graduà el 1957 i doctorà el 1962.

El 1964 inicià la docència a la Universitat de Berkeley i el 1977 fou nomenat professor d'economia a l'Institut Tecnològic de Massachusetts. Des de l'any 1991 torna a ser professor de la Universitat de Berkeley a Califòrnia.

[edita] Recerca econòmica

Interessat en l'econometria, i especialment, en la microeconomia, va desenvolupar la "Teoria de l'opció discreta" (en anglès: discrete choice). L'any 1991 fundà l'"Econometrics Laboratory", un centre de recerca que es dedica al a computació estadística per a aplicacions econòmiques i del qual n'és el director.

L'any 2000 fou guardonat amb el Premi Nobel d'Economia, juntament amb James Heckman, pel desenvolupament de la teoria i dels mètodes d'anàlisi de l'opció discreta.

[edita] Enllaços externs