[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

CEIC Alfons el Vell - Viquipèdia

CEIC Alfons el Vell

De Viquipèdia

Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell (CEIC Alfons el Vell) és un organisme autònom constituït per l'ajuntament de Gandia el 1984 que té com a objectius la promoció de la investigació, la divulgació d'estudis científics i la realització d'activitats culturals diverses d'interés per a Gandia i la resta de la comarca de la Safor. El 1992 el seu director, Néstor Novell i Sanxo, va rebre el Premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla.

[edita] Organització

Està format pel Consell General, de 25 persones elegides per un període de 4 anys d'entre els candidats proposats per les entitats culturals i educatives de la comarca de la Safor. El president del Centre és l'alcalde de Gandia i el vicepresident, el regidor de Cultura. La gestió del Centre està encomanada al Consell Executiu, integrat per 8 consellers elegits pel Consell General d’entre els seus membres. D'aquests 8 membres el Consell General anomena per votació el director general del Centre.

[edita] Activitats

Edita diverses col·leccions de llibres sobre la història, l'urbanisme, l'educació, el folklore, la literatura, l'art, la gastronomia, la demografia, les fonts arxivístiques, l'economia, el medi ambient i altres. Ha organitzat exposicions com Els Borja, valencians universals (1992), El gust d'Ausiàs March (1987), Sucre i Borja, la canyamel dels ducs (2000), De les bombes a l'exili (2001) i va col·laborar de manera decidida en les activitats de l'Any del Tirant (1990). Va organitzar la campanya d´arreplegada de material fotogràfic i visual en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i va presentar l'exposició Josep Pla, escriptor i periodista inaugurada per Joan Fuster. També ha organitzat el II encontre internacional de Llengües minoritzades i és l'impulsor de la Xarxa d'Institucions d'Estudis Comarcals de les Comarques Centrals Valencianes (XIEC)

Per altra banda, ha traduït Ausiàs March a l'italià i l'hongarés, Jordi de Sant Jordi a l'italià, Joanot Martorell a l'anglés, i versions del Diccionari per a ociosos de Joan Fuster a l'italià i a l'anglés.

[edita] Enllaços externs