[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Caravaca de la Cruz - Viquipèdia

Caravaca de la Cruz

De Viquipèdia

Caravaca de la Creu
Caravaca de la Cruz
Localització

Localització de Caravaca de la Cruz a la Regió de Múrcia


Municipi de les Terres Altes
Façana barroca del santuari de la Vera Creu
Façana barroca del santuari de la Vera Creu
Estat
• Autonomia
• Província
• Comarca
• Partit judicial
Espanya
Regió de Múrcia
Província de Múrcia
Terres Altes
Caravaca de la Cruz
Gentilici Caravaqueño, caravaqueña
Llengua pròpia Castellà
Superfície 858,3 km²
Altitud n/d
(màx.:1210 )
Població (2004)
  • Densitat
24.179 hab.
28,17 hab/km²
Coordenades
Sistema polític
Entitats de població

10

Caravaca de la Cruz és una ciutat i municipi de la Regió de Múrcia, en la comarca de les Terres Altes, la qual capitalitza. Amb un terme municipal de 858,3 km2, té una població de 24.782 habitants. Llinda amb Andalusia i els termes de Moratalla, Cehegín i Bulles.

D'origen musulmà, la seva importància va arribar després de la reconquesta de la zona i l'aparició de la Vera Creu, cosa que la va convertir en centre de peregrinació fins al dia d'avui.

[edita] Festes

Caravaca de la Creu fan les festes dels cavalls del vi i fan un ritual també a la St. Vera Creu aquestes festes és celebren a la primavera normalment a principis n'hi han molta varietat de cosas i és un poble que n'hi ha molt de turisme habitualment fan el paseig de ¨ moros y cristianos ¨ hi solen participar moltes Peñes com per exemple ( Peña Jeque ) etc ... donen premis als millors tratjes dels cavalls i també fan una cursa al santuari de la vera creu del poble que és diu la cursa dels cavalls del vi n'hi solen participar uns 12 cavalls l'any 2003 va ser l'any sant. I al carrer principal la gran via posen grades per els passeigs que fan.

Els origens de la festa van ser quan el poble de caravaca de la creu estava dominada pels arabs granadins a l'any 1250.

En aquella epoca els templaris per falta d'aigua van haver-hi d'atravessar linies enemiges per transportar aigua i vi amb els seus cavalls , d'aquestes histories els anomen aixi cavalls del vi.

N'hi han les romeries de cavalls que es quan s'agrupen totes les penyes del poble i fan una banda de cavalls a les fonts del marques, Fan moltes activitats al cap de setmana als dies seguents son els dies de l'exaltació de la santisima vera creu.

[edita] Vegeu també

http://www.caravaca.org/home.html


http://www.regmurcia.com/servlet/integra.servlets.ServletLink?METHOD=CATEGORIAS&amb=74



Escut de Múrcia Aquest article és un esborrany sobre la Regió de Múrcia i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.