[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bramante - Viquipèdia

Bramante

De Viquipèdia

Donato Bramante
Donato Bramante

Donato d'Angelo Bramante conegut simplement per Bramante (Urbino, 1444 - Roma, 1514), arquitecte del Renaixement, va tenir una formació quatrecentista però la seva plenitud artística l'arriba al segle XVI.

La seva arquitectura està caracteritzada per la severitat i l'ús de planta central coberta amb cúpula. Les seves obres més destacades es troben a Roma.

A la ciutat eterna la seva primera obra és fruit de l'encàrrec dels Reis Catòlics, qui per a commemorar la Presa de Granada (1492) decideixen aixecar una església en honor a Sant Pere. En el lloc que es creu va ser martiritzat es va construir l'any 1502 el Templet de San Pietro in Montorio.

Un any després és nomenat arquitecte pontifici, portant a terme dues intervencions: el dit Palau dels Papes i el projecte de la nova Basílica de Sant Pere del Vaticà, projecte aquest últim que solament va arribar a començar i que seria més tard continuat i modificat per Rafael, Antonio de Sangallo i Michelangelo Buonarroti, per a ser conclòs dins el segle XVII per Carlo Maderno.

[edita] Enllaços externs

Biografia i proyectes