[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Boí - Viquipèdia

Boí

De Viquipèdia

Església de Sant Joan
Església de Sant Joan

Boí és un poble situat a la comarca de l'Alta Ribagorça, al municipi de la Vall de Boí, a la vall de Sant Martí.

Té 224 habitants (2005) i tradicionalment ha estat el poble més important de la Vall de Boí, ja que li dóna nom. Fou un antic municipi fins a la seva incorporació el 1857.

Boí no té ajuntament, que es troba a Barruera i és comú per a tota la vall. Els carrers més importants de Boí son la carretera de Taüll, amb 32 números (el carrer principal), i el carrer Major, que és el que passa pel nucli antic.

La carretera L-501 passa per Boí i arriba fins al Pla de l'Ermita. Boí és important per la seva església de Sant Joan, que des de l'any 2000 fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, junt amb totes les altres de la vall.

El primer diumenge de juliol tots els habitants de Boí fan un aplec i un dinar a l'ermita de Sant Nicolau al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La casa del Parc Nacional es troba a Boí (al carrer de les Graieres, 2), aixi com també la parada de taxis que porten al parc.

Boí ha tancat el curs 2006-2007 la seva escola pública, que estava situada a la plaça del Treio de Boí: era el CEIP Joan Baget i Pàmies.

[edita] Enllaços externs

Coordenades: 42° 31′ 18.646″ N 0° 50′ 1.051″ E


Ubicació de l'Alta Ribagorça Aquest article sobre l'Alta Ribagorça és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.